Fotograf:Alexander Benjaminsen En rask og enkel appelsinmarmelade smakt til med vanilje. Uunnværlig til en kontinental frokost, og perfekt på ristet brød eller nystekte scones.
Oppskriften inneholder 114 Kalorier, 28 g Karbo, 0 g Protein og 0 g Fett pr 100 gr Oppskriften har ikke allergener
Vask appelsiner og sitroner grundig i lunkent vann. Bruk gjerne litt oppvaskmidden. Skyll grundig.
Bruk en skarp kniv og skjær appelsiner og sitroner i fire, og skjær ut eventuelle steiner sammen med de tykkeste hinnene inn mot midten av appelsinen. Ta vare på steiner og hinner. Bruk en skarp kniv og kutt i så tynne skiver som mulig.
Velg appelsiner som er tunge for størrelsen og hvis appelsinene har veldig tykt skall kan det være lurt å skrelle noen av appelsinene du skal bruke. Altså droppe å ta med skallet på alle appelsinene.
Ha appelsin- og sitron i en vid kjele sammen med vann, sukker og splittede vaniljestenger. Knyt kjerner og hinner inn i et tynt bomullsklede og la det koke med. Kok opp, senk varmen og og la det hele småkoke under lokk i ca. 2 timer.
Siden det er stor forskjell på appelsiner kan koketiden variere. Det kan lønne seg å sette av 2-3 timer til koking. Marmeladen er ferdig når du synes konsistensen er fin og smaken er skikkelig digg.
Fjern posen med steiner og hinner. Fyll den ferdige marmeladen i varme, rengjorte glass og skru på lokk med en gang. Avkjøl og oppbevar mørkt og kjølig.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Matprat.no
(Intern: 36297)
Tilberedningstid:
60 min +
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Syltetøy/gele Innlagt dato:2022-03-24
Oppdatert dato:2022-03-24