Hjortefrikassé



Hjortefrikassé inneholder 69 Kalorier, 4 g Karbo, 8 g Protein og 2 g Fett pr 100 gr
Hjortefrikassé har beregnet å ha følgende allergener Gluten, Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Hjortefrikassé er: Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Oppskriften har fått 3,7 poeng fra 3 lesere
Lesere: 7232 totalt.

Annonse



Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 4 porsjoner
1kgbenfritt kjøtt fra bog eller bryst
2tssalt
0,5stkløk
grønt fra en purre
1stkgulrot
1stklaurbærblad
2stknelliker, hele
7dlvann
1stkbuljongterning
0,5tshvit pepper
80grhvetemel
3dlmelk
1dlfløte
persillebunt
800grgrønnsaker til garnityr, etter årstid




Næringsdeklarasjon for Hjortefrikassé!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier68.98546.09Kcal
Protein7.8361.99gram
Karbohydrat4.4034.83gram
Kostfiber1.038.15gram
Fett2.0015.83gram
Mettet fett1.3110.37gram
Salt0.695.50gram
Pris på oppskriftenKr 7.91Kr 62.62Kroner
Hele oppskriften veier3 167 gr totalt gram
Energiprosent fra karbo25,51 %LavkarboHva betyr dette?

Fremgangsmåte:

Frikassé lahes helst av kjøtt fra kalv eller ungdyr, men kjøtt fra voksne dyr kan også brukes. Beregn i så fall litt lenger koketid.

Kutt kjøttet i terninger på ca 50 g og legg dem i vann og kok opp. Skum av.

Tilsett salt og krydder. Legg i purre, løk og gulrot i store biter. Kok til kjøttet er mørt, ca 90 minutter. Sil av og sorter ut kjøttet.

Rør ut melet i melken og slå dette i kraften. La sausen koke i 15 minutter.

Kutt grønnsakene til garnityr i terninger. Bruk grønnsaker med forskjellige farger. Gulrot, broccoli og sellerirot gir fin fargeblanding. Forvell disse i vann før de has i sausen sammen med kjøttet. Tilsett fløte. La alt koke i 5 minutter. Strø over rikelig med hakket persille. Server med kokte poteter.

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 9986)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Gryterett
Land: Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2003-05-01
Oppdatert dato:2003-05-01


Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.