Hjortestek 3 inneholder
98 Kalorier,
1 g Karbo,
13 g Protein og
5 g Fett pr 100 gr
Hjortestek 3 har beregnet å ha følgende allergener
Gluten, Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Hjortestek 3 er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3,3 poeng fra 10 lesere
Lesere:
35244 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Hjortestek 3!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 97.73 | 522.46 | Kcal |
Protein | 12.87 | 68.80 | gram |
Karbohydrat | 1.39 | 7.43 | gram |
Kostfiber | 0.05 | 0.27 | gram |
Fett | 4.51 | 24.11 | gram |
Mettet fett | 3.00 | 16.04 | gram |
Salt | 0.80 | 4.29 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 12.85 | Kr 68.70 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 2 673 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 5,68 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Større steker lønner det seg å steke i ovn. Innstill termostaten på 175 grader hvis steken er fersk, 160 grader hvis den er frossen eller halvtint. Skjær bort grove hinner og gni steken inn med salt, enerbær og smør. Legg steken på rist over langpannen. Sett kjøtt-termometer inn i det tykkeste på steken, men ikke mot ben.
Stek til termometeret viser 77 grader, ca. 1 ½ time for ferskt kjøtt, opptil 2 ½ time for fryst. Spe med melk og vann når halve steketiden er gått. Hell melkeblandingen over kjøttet og la den renne ned i pannen. Ta steken ut av ovnen, dekk den til så den holder seg varm. Hell sjyen i en kasserolle og jevn den med hvetemel rørt ut i litt kaldt vann.
Tilsett rømme og kok sausen minst 5 minutter. Smak til med gelè og mer salt om det trenges. Er sausen svært lys, kan den friskes opp med et par dråper sukkerkulør.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matsiden
(Intern: 2612)
Kategori:
Ovnsrett
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2002-11-28
Oppdatert dato:2002-11-28
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift