Høns med karri og ris inneholder
63 Kalorier,
4 g Karbo,
5 g Protein og
3 g Fett pr 100 gr
Høns med karri og ris har beregnet å ha følgende allergener
Egg, Gluten, Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Høns med karri og ris er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 5,1 poeng fra 7 lesere
Lesere:
13733 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Høns med karri og ris!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 62.92 | 733.13 | Kcal |
Protein | 4.81 | 56.04 | gram |
Karbohydrat | 3.68 | 42.88 | gram |
Kostfiber | 0.35 | 4.08 | gram |
Fett | 3.14 | 36.59 | gram |
Mettet fett | 1.38 | 16.08 | gram |
Salt | 0.77 | 9.00 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 1.67 | Kr 19.46 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 4 661 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 23,39 % | Lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Legg hønen i en gryte, hell på vann så det dekker, ikke bruk vid gryte, da blir kraften for tynn. Kok opp og skum godt.
Tilsett salt, rensede grønnsaker, krydder og persillestilker. Legg på lokk og la gryten småkoke ca 2 timer. Kjenn etter med gaffel om låret er mørt.
Kok opp 4 dl kraft fra hønsegryten i egen kasserolle ca 10 minutter før hønen er ferdigkokt. Legg i risen og la den trekke over svak varme i ca 18 minutter.
Fres smør og karri i tykkbunnet gryte. Strø over melet når smøret har fått farge og dufter sterkt av karri. Rør om.
Spe med silt hønsekraft. Visp eggeplommene sammen med fløten og tilsett dette. Sausen må nå ikke koke mer, men holdes varm i vannbad. Smak til med sitronsaft og eventuelt mer krydder.
Del hønen i store, pene biter og legg dem på serveringsfatet sammen med risen. Pynt med persille. Server gulrøtter eller andre kojte grønnsaker til.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matoppskrift.no
(Intern: 12015)
Oppskriften er
middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Kokt/dampet
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2003-05-07
Oppdatert dato:2003-05-07
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift