Koking av høns





Koking av høns oppskrift.
Fotograf: Kylling.no
Fremgangsmåte for koking av hel høne. Beregning og oppskrift gjelder for 1 høne, men du dobler med 2 osv. Grønnsaker kan brukes videre om en skal lage suppe, frikasse eller annet. Dette blir en god kraft.

Oppskriften inneholder 108 Kalorier, 2 g Karbo, 15 g Protein og 4 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener Selleri,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Koking av høns er: Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 4 porsjoner
1stkhøne
Ca 1,5literkokende vann til det såvidt dekkerIngrediensen er ikke med i næringsutregningen. Les mer!
1,5tssalt, ca 1 ts pr liter om man koker flere
100groppdelt gulrot
100groppdelt purre
100groppdelt sellerirot
100groppdelt løk
6stklaurbærblad
2tspepper hele korn


Annonse



Næringsdeklarasjon for Koking av høns!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier108.13763.53Kcal
Protein14.74104.08gram
Karbohydrat1.8713.20gram
Kostfiber1.097.70gram
Fett4.3931.00gram
Mettet fett0.986.92gram
Salt0.886.22gram
Pris på oppskriftenKr 5.69Kr 40.18Kroner
Hele oppskriften veier2 825 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Du kan med fordel koke flere høns i en stor kjele når du først er i gang. Renset, kokt hønsekjøtt er fint å fryse i passende porsjoner, så har du et flott råstoff til mang en god middag.

Del hønene i to på denne måten: Bruk en spiss kniv som stikkes gjennom brystbenet og presses ned på hver side. Brett høna godt ut slik at det knekker langs ryggbena. Klipp eller skjær over, slik at du får to halvparter. Legg dem så i en stor kasserolle med kokende, lettsaltet vann (1 ts salt pr. l. vann). Hønene skal ikke fosskoke, men vare trekke ved 80-85 °C. Det vil si at det skal være såvidt bevegelse i vannet uten at det koker. For å få god smak på kraften, kan du ha like deler gulrot, purre, sellerirot og løk - alt grovt oppdelt. Et par laurbærblader setter også god smak. Koketiden er ca. 2 timer.

Hønene er ferdig kokt når kjøttet løsner fra bena. Ta opp hønene fra kraften og avkjøl noe. Rens så kjøttet for skinn og ben. Sil kraften - den er basis til all verdens forskjellige supper!

Mer info

Forfatter:
Kilde: Kylling.no
(Intern: 182)
Tilberedningstid: 60 min +
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Land: Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2002-07-09
Oppdatert dato:2019-01-14
Lesere: 7579 totalt.

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6


Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Koking av høns.Koking av høns.
Denne retten har 108,13 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,87 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,39 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,69.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++







Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.