Koking av høns



Koking av høns oppskrift.
Fotograf: Mari Svenningsen
Kok flere høns i en stor kjele når du først er i gang. Renset, kokt hønsekjøtt er kjempegodt og er fint å i supper, frikasséer og gryteretter. Hønsekraften er full av deilig smak og er utmerket som basis for mange gode supper.

Oppskriften inneholder 123 Kalorier, 1 g Karbo, 18 g Protein og 5 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener Selleri,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Koking av høns er: Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Oppskriften har fått 3,4 poeng fra 5 lesere
Lesere: 8991 totalt.

Annonse



Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 4 porsjoner
2stkhøne
Ca 3literkaldt vannIngrediensen er ikke med i næringsutregningen. Les mer!
2tssalt
1stkgulrot
0,5stkløk
0,25stkpurre
0,25stksellerirot
1stklaurbærblad
10stkpepper hele korn




Næringsdeklarasjon for Koking av høns!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier122.521 581.96Kcal
Protein17.66228.02gram
Karbohydrat0.769.81gram
Kostfiber0.668.52gram
Fett5.2868.17gram
Mettet fett1.1715.11gram
Salt0.759.74gram
Pris på oppskriftenKr 4.65Kr 60.04Kroner
Hele oppskriften veier5 165 gr totalt gram
Energiprosent fra karbo2,48 %LavkarboHva betyr dette?

Fremgangsmåte:

Bruk en spiss kniv og stikk den gjennom brystbenet på høna, press ned på hver side og rett høna godt ut slik at det knekker langs ryggbeinet. Klipp eller skjær over, slik at du får to halvdeler.
Legg de halve hønene i en kjele. Vask og rens grønnsakene, skjær dem i grove biter og ha dem i kjelen sammen med laurbærblad og pepper. Tilsett kaldt vann til det dekker og kok opp langsomt. Senk så temperaturen, det skal så vidt være bevegelse i vannet uten at det koker.

Skum av skummet som samler seg i overflaten underveis i kokingen. Jo mer du skummer, jo klarere og mer transparent blir hønsekraften til slutt. La høns trekke i 4 timer, eller til kjøttet løsner fra bena.

Hønene er ferdig kokt når kjøttet løsner fra bena. Bruk en hullsleiv og ta hønene ut av kraften, legg dem på en tallerken eller i en form (til avkjøling).

Sil kraften gjennom en tynnmasket sil. Husk å sette en bolle under silen og gjerne et gryteunderlag under bollen.

For å få en fyldigere kraft som er enda rikere på smak kan du koke kraften ytterligere etter at ben og andre smaksgivende ingredienser er silt fra. Mange velger å koke kraften så lenge at halvparten av vannmengden fordamper. Man ender da opp med noe man på kokkenes fagspråk kaller «glace». Koker man bort 1/3 av vanninnholdet kaller man kraften for en demi-glace.
Rens hønsekjøttet for skinn og ben, og plukk kjøttet til passelige biter for anledningen.

Nå er kraften klar til videre bruk, som til for eksempel frikassè eller suppe. Om du ikke skal bruke kraften med en gang bør du helle kraften over på mindre beholdere, slik som f.eks. glass, plastbeholdere eller andre egnede beholdere beregnet for mat. På den måten avkjøles kraften fortere og holdbarheten forlenges. Avkjøl godt før du setter kraften i kjøleskap eller frys.

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Kylling.no
(Intern: 182)
Tilberedningstid: 60 min +
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Kokt/dampet
Land: Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2002-07-09
Oppdatert dato:2022-02-02


Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Kokt høne med grønnsaker.Kokt høne med grønnsaker.
Denne retten har 83,76 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,93 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,06 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,8.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Koking av høns.Koking av høns.
Denne retten har 122,52 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,76 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,28 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,65.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++




Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.