Fotograf:Matprat.no Hønsefrikassé er nydelig norsk tradisjonsmat. Hønstrenger lang koketid på lav varme for å bli mørt, men når det er gjort er resultatet nydelig kraft og kjøtt.
Del det ferdigkokte hønsekjøttet i passe serveringsstykker. Skyll og rens grønnsakene. Skjær dem i ca. 1 cm tykke biter og kok dem i 2-3 minutter. Smelt smør i en kjele, rør i mel og spe med (dvs hell i litt og litt) hønsekraft og fløte. Rør sausen jevn for klumper mellom hver speing. La sausen koke 3-5 minutter og smak til med salt og pepper. Legg kjøtt og grønnsaker på et varmt serveringsfat og hell sausen over.
Dryss på hakket persille og server frikasséen straks med nykokte poteter til.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Matprat.no
(Intern: 16926)
Tilberedningstid:
20-40 min
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Gryterett Land:
Norge Nasjonal/tradisjonsrett Innlagt dato:2004-01-21
Oppdatert dato:2021-11-10