Honningkake fra Akershus inneholder
331 Kalorier,
66 g Karbo,
3 g Protein og
5 g Fett pr 100 gr
Honningkake fra Akershus har beregnet å ha følgende allergener
Gluten, Melk, Spor-av-lupiner, Spor-av-sulfitt,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Honningkake fra Akershus er:
Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Kalorier og næringsinnhold i Honningkake fra Akershus med ingrediensene over!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Verdi pr stykke | Enhet |
---|
Kalorier | 330.96 | 12 290.37 | 614.52 | Kcal |
Protein | 2.95 | 109.55 | 5.48 | gram |
Karbohydrat | 66.47 | 2 468.40 | 123.42 | gram |
Kostfiber | 1.98 | 73.53 | 3.68 | gram |
Fett | 5.48 | 203.50 | 10.18 | gram |
Mettet fett | 3.29 | 122.18 | 6.11 | gram |
Salt | 0.01 | 0.55 | 0.03 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 7.74 | Kr 287.43 | Kr 14.37 | .- |
Hele oppskriften veier | 3 714 totalt | 3 714 pr porsj | 186 pr stk | gram |
Energiprosent fra karbo | 80,33 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
1 porsjon gir ca 20
stykker
Tidligere ble det brukt pottaske som hevemiddel i stedet for hornsalt. Man kan også bruke vanlig bakepulver. Honningkake er meget holdbar.
Kok opp honning, sukker og fløte, avkjøl. Bland i finskåret sukat og fruktskall. Løs hornsaltet opp i litt vann. Bland det i deigen sammen med melet og krydderet. La deigen stå natten over.
Rør den godt opp og legg den i en stor langpanne som er dekket med bakepapir eller i tre godt smurte brødformer, disse skal være halvfulle.
Stek ved 180 C til kakene er gjennomstekt, ca 90 minutter. Dekk dem til etter halve tiden, slik at skorpen ikke blir for mørk.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matoppskrift.no
(Intern: 13408)
Kategori:
Langpannekake
Diett/allergi:
Uten egg
Land:
Norge
Fylke:
Akershus
Nasjonal/tradisjonsrett
Innlagt dato:2003-05-11
Oppdatert dato:2003-05-11
Lesere:
5590 totalt.
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift