Honningkake fra Akershus inneholder
331 Kalorier,
66 g Karbo,
3 g Protein og
5 g Fett pr 100 gr
Honningkake fra Akershus har beregnet å ha følgende allergener
Gluten, Melk, Spor-av-lupiner, Spor-av-sulfitt,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Honningkake fra Akershus er:
Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere:
6323 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Kalorier og næringsinnhold i Honningkake fra Akershus med ingrediensene over!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Verdi pr stykke | Enhet |
---|
Kalorier | 330.82 | 12 285.17 | 614.26 | Kcal |
Protein | 2.87 | 106.58 | 5.33 | gram |
Karbohydrat | 66.47 | 2 468.40 | 123.42 | gram |
Kostfiber | 2.52 | 93.58 | 4.68 | gram |
Fett | 5.38 | 199.79 | 9.99 | gram |
Mettet fett | 3.21 | 119.20 | 5.96 | gram |
Salt | 0.01 | 0.53 | 0.03 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 7.74 | Kr 287.43 | Kr 14.37 | .- |
Hele oppskriften veier | 3 714 totalt | 3 714 pr porsj | 186 pr stk | gram |
Energiprosent fra karbo | 80,36 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
1 porsjon gir ca 20
stykker
Tidligere ble det brukt pottaske som hevemiddel i stedet for hornsalt. Man kan også bruke vanlig bakepulver. Honningkake er meget holdbar.
Kok opp honning, sukker og fløte, avkjøl. Bland i finskåret sukat og fruktskall. Løs hornsaltet opp i litt vann. Bland det i deigen sammen med melet og krydderet. La deigen stå natten over.
Rør den godt opp og legg den i en stor langpanne som er dekket med bakepapir eller i tre godt smurte brødformer, disse skal være halvfulle.
Stek ved 180 C til kakene er gjennomstekt, ca 90 minutter. Dekk dem til etter halve tiden, slik at skorpen ikke blir for mørk.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matoppskrift.no
(Intern: 13408)
Kategori:
Langpannekake
Diett/allergi:
Uten egg
Land:
Norge
Fylke:
Akershus
Nasjonal/tradisjonsrett
Innlagt dato:2003-05-11
Oppdatert dato:2003-05-11
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift