500 g magert svinekjøtt 2 svineknoker á 700 g 2 svinetunger á 200 g salt 2 løk 1 bunt kruspersille 1 ts timian 2 laurbærblad 5 hele allehånde Krydderblanding: 2 ts salt 1 ts grovmalt pepper 1 ts Spice Parisienne (4. krydder)
Fremgangsmåte:
Legg kjøtt, knoker og tunge i en kjele med så meget vann at det dekker. Kok langsomt opp, skum godt. Salte.
Rens løk og legg den i kjøttet sammen med persille, timian, laurbærblader og allehånde. Legg lokk på kjelen og kok videre ca. 1 time. Ta opp det magre kjøttet og kok tungen og knoken videre ca 30 minutter.
Ta opp tungen og knoken, skjær alt kjøttet i små terninger og legg disse lagvis med krydderblandingen rett i formen. Sil kokekraften og hell den over kjøttet til dette er så vidt dekket.
Avkjøl sylten og sett den i kjøleskapet. La den stå tildekket ca. 12 timer.
Hvelv den ut av formen og skjær den i skiver med skarp kniv.
Grovt brød, syltede rødbeter, sennep eller poteter, bordeddik og flatbrød er naturlig tilbehør ved siden av denne litt moderniserte varianten av julesylten.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Matoppskrift.no
(Intern: 10846)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Kokt/dampet Land:
Ukjent-opprinnelse Innlagt dato:2003-05-03
Oppdatert dato:2003-05-03
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften. PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.