Fotograf:
Matprat.no
Skinkestek med sennep og honning er smurt med en glaze, som er en type topping som pensles på mot slutten av tilberedningstiden for å tilføre smak og gi kjøttet en lekker, blank overflate. Glaze inneholder ofte noe syrlig, som eddik eller vin, og noe søtt, som sukker eller honning. Det søte kan lett bli brent, så pass godt på mot slutten av steketiden! Oppskriften inneholder
256 Kalorier,
9 g Karbo,
18 g Protein og
16 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener
Sennep, Spor-av-lupiner, Spor-av-sulfitt, Sulfitt,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Skinkestek med sennep og honning er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Skinkestek med sennep og honning!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 256.16 | 941.00 | Kcal |
Protein | 17.72 | 65.09 | gram |
Karbohydrat | 8.79 | 32.29 | gram |
Kostfiber | 0.70 | 2.57 | gram |
Fett | 16.05 | 58.96 | gram |
Mettet fett | 5.46 | 20.06 | gram |
Alkohol | 0.61 % | | | |
Salt | 0.19 | 0.69 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 9.62 | Kr 35.34 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 2 939 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 13,72 % | Lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
1. Legg skinkesteken i en stor kjele og hell på kaldt vann til det dekker. Kok opp og fjern skummet som samler seg på toppen. Tilsett grønnsaker og krydder, og senk varmen. La steken trekke like under kokepunktet i rundt 2 ½ time, eller til kjernetemperaturen er 75 °C.
2. Løft steken ut av kraften og over i en ildfast form. La den avkjøles litt. Sil kraften og bruk den senere til suppe eller saus.
3. Skjær av svoren, men la det være igjen et lag fett. Lag rutemønster i fettet og stikk en nellikspiker i hver rute.
4. Bland sammen ingrediensene til glazen i en liten kjele og kok opp.
5. Pensle halvparten av glazen over skinken og sett den inn midt i ovnen på 190 °C. Stek i 15 minutter, fordel resten av glazen over og stek i ytterligere 25-30 minutter. Pensle steken med stekesjyen som danner seg i formen 3-4 ganger i løpet av steketiden. Pass godt på så steken ikke blir brent!
6. Ta steken ut av ovnen og la den hvile i 15 minutter før servering. Steken kan godt tilberedes et par dager i forveien, og serveres kald. Den egner seg utmerket på en buffet, sammen med for eksempel en lun potetsalat eller linsesalat.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matprat.no
(Intern: 30311)
Tilberedningstid:
60 min +
Oppskriften er
middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Kokt/dampet
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2013-04-11
Oppdatert dato:2013-04-11
Lesere:
3426 totalt.
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift