Fotograf:Mari Svenningsen Syltelabber er for mange skikkelig tradisjonsmat i julen og en delikatesse for ordentlige matentusiaster. Syltelabber blir ofte ledsaget av en dram eller to, sennep, rødbeter og godt flatbrød.
Server syltelabber med sennep, syltede rødbeter og flatbrød.
Syltelabber er en norsk tradisjonsrett som stammer fra den tiden da det var ekstra viktig at hele grisen ble nyttiggjort etter slakting. Syltelabber var mange steder jule- og søndagskost, og ble servert med øl og dram. Men surmelk er også tradisjonsrikt følge til syltelabbene.
Labbene kan ha mer preg av snacks enn mat, men med godt følge som sennep, rødbeter og kokte, varme poteter eller lefse og godt flatbrød blir måltidet komplett. Beregn omtrent to halve labber per person.
For noen år siden ble syltelabber kåret til årets tradisjonsprodukt i Norge. I deler av Frankrike har de også tradisjon for å spise syltelabber.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Matprat.no
(Intern: 36630)
Tilberedningstid:
10-20 min
Oppskriften er enkel å tilberede
Kategori:
Kokt/dampet Innlagt dato:2022-10-16
Oppdatert dato:2022-10-16