Fotograf:
Matprat.no
Disse dampede, myke bollene får man på gata i store deler av Kina. Fylt med skiver av mørt kjøtt, agurk og gode ulike sauser er de i all sin enkelhet en skikkelig smaksbombe. Oppskriften inneholder
204 Kalorier,
25 g Karbo,
12 g Protein og
6 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener
Gluten, Melk, Sesam, Soya,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Yum buns (steam buns) er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere:
7587 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Yum buns (steam buns)!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 203.59 | 137.24 | Kcal |
Protein | 11.67 | 7.87 | gram |
Karbohydrat | 24.98 | 16.84 | gram |
Kostfiber | 1.54 | 1.04 | gram |
Fett | 5.99 | 4.04 | gram |
Mettet fett | 0.83 | 0.56 | gram |
Salt | 0.80 | 0.54 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 5.49 | Kr 3.70 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 1 685 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 49,07 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
1. Start med deigen til yum buns ved å røre sammen ½ dl varmt vann med gjær og ½ ts av sukkeret. La dette stå til det skummer godt (5-10 minutter). Tilsett varm melk. Bland inn mel og sukker og kna deigen for hånd eller i maskin til deigen er elastisk og glatt, ca. 10 minutter. Dryss over litt mel underveis hvis deigen er klissete.
Når deigen er ferdig skal den være myk og elastisk, og ikke klebe seg til hender eller eltekrok.
2. Form deigen til en ball. Smør litt olje på innsiden av bakebollen og legg deigballen i bollen. Dekk med et rent kjøkkenhåndkle og sett til heving i ca. en time, eller til deigen er dobbelt så stor.
3. Stek svinefilet mens deigen hever. Forvarm stekeovnen til 125 °C. Gni fileten inn med salt og pepper. Brun den på alle sider i en stekepanne. Legg fileten over i en ildfast form, stikk inn steketermometeret. Sett formen midt i ovnen og stek i ca. 30 minutter, eller til ønsket kjernetemperatur: Rosa kjerne: 70 °C, gjennomstekt: 76 °C. La fileten hvile i noen minutter før den skjæres i tynne skiver.
4. Rull yum buns-deigen ut til en pølse, og del den i fire like deler. Del videre hver del i 5 (ca. 50 g) og trill dem til små boller. Legg bollene på et lett melet stekebrett og dekk godt med plastfolie. Etterhev i 30 minutter.
5. Klipp ut 25 biter bakepapir (10x10 cm) mens deigen hever.
6. Kjevle ut hver ball til en 15 cm lang oval. Vær nøye med at de resterende bollene hele tiden er dekket av plast, så de ikke tørker på overflaten. Pensle hver oval med litt olje og brett dem dobbelt. Ikke klem sammen. Flytt over på en bit bakepapir, og dekk med plast igjen. Etterhev i ytterligere 30 minutter.
7. Mens deigen hever kan du lage chilisaus. Bland vårløk, chili, vineddik og salt i en liten bolle som tåler høy varme. Varm oljen i en liten kjele til den er rykende varm og hell den over løkblandingen. Vær forsiktig, det kommer til å sprute! Bland inn hoisinsausen.
8. Kok opp en ½ liter vann i en kjele, og sett en potetrist over vannet. Plasser en flat tallerken på potetristen og legg 5-6 boller med papiret oppå tallerkenen. Sett på lokk, og la bollene dampe på sterk varme i 10-12 minutter. Fortsett til alle er dampet (har du dampovn kan bollene dampes der).
Hvis bollene ikke skal serveres med en gang, kan du varme dem over damp i 2-3 minutter før servering.
Om svinefileten stekes i god tid før servering, kan skivene varmes raskt i en stekepanne med litt hoisinsaus før de legges i bollene.
9. Åpne bollen forsiktig og smør litt hoisinsaus på den ene siden. Legg i skiver av kjøtt og agurk, og topp med en skje chilisaus.
Bollene kan godt fryses, og varmes over damp i 5-6 minutter.
Bollene kan også fylles med pulled pork eller kyllingkjøtt.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matprat.no
(Intern: 31552)
Tilberedningstid:
60 min +
Oppskriften er
vanskelig å tilberede
Kategori:
Kokt/dampet
Land:
Kina
Innlagt dato:2014-06-29
Oppdatert dato:2014-06-29
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift