Fotograf:
Ingvar Eriksson og Sigurd Fandango/Forlaget PRESS
Hvit dame er en annen gammel klassiker på bløtkakefeltet. Så vidt jeg vet, er den aller vanligst på
Vestlandet. Den skiller seg fra bløtkaker flest ved at den kombinerer nøttebunn og sukkerbunn,
noe som sammen med de hakkede hasselnøttene gir deilig substans og smak. På bildet har vi i
tillegg farget marsipanlokket kritthvitt, slik at damen er i bryllupsskrud. Oppskriften inneholder
325 Kalorier,
35 g Karbo,
7 g Protein og
17 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener
Egg, Gluten, Melk, Nøtter, Spor-av-egg, Spor-av-gluten, Spor-av-melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Hvit dame fra Sverre Sætre er:
Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 4 poeng fra 4 lesere
Lesere:
16799 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Kalorier og næringsinnhold i Hvit dame fra Sverre Sætre med ingrediensene over!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Verdi pr stykke | Enhet |
---|
Kalorier | 324.70 | 7 132.68 | 594.39 | Kcal |
Protein | 7.27 | 159.70 | 13.31 | gram |
Karbohydrat | 34.94 | 767.53 | 63.96 | gram |
Kostfiber | 1.61 | 35.37 | 2.95 | gram |
Fett | 16.96 | 372.56 | 31.05 | gram |
Mettet fett | 4.92 | 108.08 | 9.01 | gram |
Salt | 0.13 | 2.76 | 0.23 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 4.87 | Kr 106.98 | Kr 8.91 | .- |
Hele oppskriften veier | 2 197 totalt | 2 197 pr porsj | 183 pr stk | gram |
Energiprosent fra karbo | 43,04 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
1 porsjon gir ca 12
stykker
1 kakering , 24 cm i diameter og 6 cm høy
Del sukkerbrødbunnen i to. Sett kakeringen på en flat tallerken og legg et lag nøttebunn i ringen.
Fyll vaniljekrem til 1/3 opp i ringen. Legg på det første laget med sukkerbrødbunn. Legg på syltetøyet
og stryk det utover.
Pisk fløten med melisen. Bland 2/3 av kremen med de hakkede
hasselnøttene og fyll den på kaken. Stryk jevnt utover. Legg på det siste laget med bunn.
Ta av
kakeringen. Stryk den siste tredjedelen av kremen på toppen og rundt kanten av kaken. Kjevle
marsipanen tynt ut og legg over så den dekker toppen og kantene av kaken.
Pynt kaken.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Baker og konditor nr 4 - 2011
(Intern: 28426)
Tilberedningstid:
30 min
Oppskriften er
middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Kaker
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2011-04-30
Oppdatert dato:2011-04-30
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift