Valentine kake



Valentine kake oppskrift.
Fotograf: Melk.no
Hva er vel mer romantisk enn å kunne varte opp sin elskede med en hjemmelaget Valentine kake på valentinedagen.

Oppskriften inneholder 312 Kalorier, 36 g Karbo, 7 g Protein og 16 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener Egg, Gluten, Melk, Nøtter, Spor-av-melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Valentine kake er: Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere: 5138 totalt.

Annonse



Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 1 porsjoner
5stkgelatinplater
1dlkremfløte
250gryoghurt (to små beger, fortrinnsvis med røde bær)
1,5dlkirsebærkompott
1stksukkerbrødbunn

Lokk/topping:

3dlkremfløte
400grmarsipan eller ferdig marsipanlokk.

Melisglasur (Royal icing):

0,5stkeggehvite
Ca 2dlmelis

Pynt:

Silkebånd, roser, sjokoladehjerter




Kalorier og næringsinnhold i Valentine kake med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonVerdi pr stykkeEnhet
Kalorier312.306 100.781 525.20Kcal
Protein6.84133.6233.40gram
Karbohydrat35.73697.99174.50gram
Kostfiber1.1722.865.71gram
Fett15.52303.1875.80gram
Mettet fett6.07118.5829.64gram
Salt0.132.530.63gram
Pris på oppskriftenKr 4.80Kr 93.77Kr 23.44.-
Hele oppskriften veier1 954 totalt1 954 pr porsj488 pr stk gram
Energiprosent fra karbo45,76 %Ikke lavkarboHva betyr dette?

Fremgangsmåte:

1 porsjon gir ca 4 stykker

Fyll:
Legg gelatinplatene i kaldt vann og la dem stå og bli myke, ca 10 minutter.
Visp kremfløten til luftig krem, og rør inn yoghurten og moset kirsebærkompott.
Ta de oppbløtte gelatinplatene ut av vannet og smelt de over middels varme i et egnet kokekar eller i en mikro. Avkjøl gelatinen noe og rør den inn i yoghurtmassen under omrøring.
Sett blandingen kaldt og sjekk etter ca. 30 minutter om den har begynt å stivne.
Del en lav sukkerbrødbunn i to. Bruk f. eks et stort pepperkakehjerte og stikk ut et hjerte av hver bunn. Eventuelt skjær ut et stort hjerte etter en pappmal og del det i to.
Legg det ene hjertet på et pent kakefat og dynk lett med melk. Når yoghurtfromasjen er nesten helt stiv, legges fromasjen jevnt utover hjertebunnen. Legg den andre bunnen oppå og klem forsiktig sammen slik at fromasjen begynner å tyte ut på sidene. Bruk så en kakespade eller lignende og lag en glatt og loddrett kant rundt hele kaken. Pass på at kaken får lik høyde over det hele.

Lokk/topping:
Visp kremfløten til luftig krem og smør den jevnt utover topp og sider.
Marsipanen kjevles ut til et rundt stort lokk som er ca 3 mm tykt, og dekker hele kaken. Legg lokket over kaken, eller bruk et ferdigkjevlet marsipanlokk som legges over kaken. Stryk lokket forsiktig nedover kantene slik at man får en jevn kant.

Melisglasur:
Eggehvite vispes til den blir hvit og luftig. Sikt i melis litt etter litt under stadig visping ved middels hastighet, til massen begynner å bli luftig og fast. Visp i minimum10 minutter. Ringene etter vispen skal ikke sige sammen når du stopper maskinen. Glasuren oppbevares i romtemperatur med et fuktig klede over eller i en luftlett boks.

Sprøyt ut små hjerter, hvite og røde og skriv inn din tekst på kaken. Du kan erstatte melishjertene med
f. eks små sjokoladehjerter. Legg silkebåndet pent rundt kanten av kaken og fest båndet med noen knappenåler.

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Melk.no
(Intern: 30571)
Tilberedningstid: 60 min +
Oppskriften er vanskelig å tilberede
Kategori: Kaker
Land: Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2013-08-11
Oppdatert dato:2013-08-11


Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Sjokoladekjeks med marsipan.Sjokoladekjeks med marsipan.
Denne retten har 465,78 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 52,19 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 24,46 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,42.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Hvit dame fra Sverre Sætre.Hvit dame fra Sverre Sætre.
Denne retten har 324,7 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 34,94 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 16,96 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,87.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Bryllupskake i særklasse.Bryllupskake i særklasse.
Denne retten har 333,13 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 29,58 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 20,55 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,02.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Marsipankake til fest.Marsipankake til fest.
Denne retten har 319,5 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 27,58 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 20,66 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,36.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Valentine kake.Valentine kake.
Denne retten har 312,3 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 35,73 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 15,52 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,8.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++




Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.