Bryllupskake i særklasse



Bryllupskake i særklasse oppskrift.
Fotograf: Melk.no
Om du eller noen i familien har ambisjoner om å stille med en hjemmelaget kake på bryllupsdagen, er denne midt i blinken.

Oppskriften inneholder 333 Kalorier, 30 g Karbo, 7 g Protein og 21 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener Egg, Gluten, Melk, Nøtter, Soya, Spor-av-gluten, Sulfitt,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Bryllupskake i særklasse er: Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere: 6220 totalt.

Annonse



Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 1 porsjoner

Bunn:

14stkegg
350grsukker
200grhvetemel
2tsbakepulver
150grmandler, malte
3sskakaopulver(til den ene bunnen)

Fyll:

7stkgelatinplater
800grhermetiske aprikoser
2plate(r)krokansjokolade
1,5literkremfløte
1sssukker
3dlkokende vann

Pynt:

1,5kgmarsipan
rød konditorfarge

Melisglasur: (til sukkerbro osv)

1stkeggehvite
3dlmelis
1tseddik




Kalorier og næringsinnhold i Bryllupskake i særklasse med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonVerdi pr stykkeEnhet
Kalorier333.1320 794.511 386.30Kcal
Protein6.50405.7427.05gram
Karbohydrat29.581 846.43123.10gram
Kostfiber1.93120.478.03gram
Fett20.551 282.7685.52gram
Mettet fett7.85490.0132.67gram
Salt0.148.630.58gram
Pris på oppskriftenKr 5.02Kr 313.36Kr 20.89.-
Hele oppskriften veier6 242 totalt6 242 pr porsj416 pr stk gram
Energiprosent fra karbo35,51 %Ikke lavkarboHva betyr dette?

Fremgangsmåte:

1 porsjon gir ca 15 stykker

Bunn
Pisk halvparten av eggene og halvparten av sukkeret til stiv eggedosis. Sikt i halvparten av melet og halvparten av bakepulveret. Tilsett halvparten av mandlene. Bland alt forsiktig med en slikkepott.
Smør formen og dekk bunnen med bakepapir. Hell røren i formen og stek kaken. Avkjøl kaken på rist. Lag den andre bunnen på samme måte, men sikt i kakaopulver sammen med melet.

Fyll
Bløt gelatinen i kaldt vann i ca 5 minutter. Sil saften fra frukten. Hakk frukten og sjokoladen. Visp halvparten av fløten og halvparten av sukkeret til luftig krem. Bland krem, sjokolade og frukt. Klem vannet ut av gelatinen og løs den opp i 1/6 av det kokende vannet. Avkjøl litt og bland gelatinoppløsningen i fruktkremen. Del kakebunnene i to lag og dynk dem med fruktsaften.
Fordel den halvstivnede fromasjkremen på sjokoladedelene. Legg de lyse delene forsiktig oppå og la fromasjen stivne helt i kjøleskapet. Farg marsipanen svakt rosa med konditorfarge. Visp resten av fløten og sukkeret til luftig krem. Dekk begge kakene med krem. Kjevle marsipanlokk og strekk dem jevnt rundt kakene. Legg kakene sammen på et stort brett e.l. og legg på pynten som er laget på forhånd.

Bruk to hjerteform à ca 2 ½ liter (til kaker til 15 porsjoner).
I stekeovnen på 175 °C i ca 30 minutter.

Du kan selv velge om du ønsker å pynte kaken med roseblader eller marsipanblomster, sukker og eggehvite, sjokoladeblader eller pyntebånd.

Glaserte roser
Pensle friske rosekronblader på begge sider med eggehvite. Dypp dem forsiktig i sukker og la dem ligge til tørk på bakepapir noen timer. Fest 3 - 4 blader sammen til roser med melisglasur. Rosene kan oppbevares i flere uker på et tørt sted.

Sjokoladeblader
Pensle forsiden på friske roseblader med smeltet sjokolade. Legg bladene på bakepapir og la dem stivne i kjøleskapet. Dra rosebladene forsiktig av.

Melisglasur
Visp eggehvite og melis til en smidig glasur med en miksmaster. Tilsett eddik, da blir massen lettere å forme. Ha glasuren i en plastpose. Klipp et lite hull i spissen og sprøyt figurer på bakepapir. La figurene tørke i minst et døgn før de løsnes forsiktig fra papiret.

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Melk.no
(Intern: 28498)
Tilberedningstid: 60 min +
Oppskriften er vanskelig å tilberede
Kategori: Kaker
Land: Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2013-05-09
Oppdatert dato:2013-05-09


Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Marsipankake til fest.Marsipankake til fest.
Denne retten har 319,5 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 27,58 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 20,66 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,36.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Sjokoladekjeks med marsipan.Sjokoladekjeks med marsipan.
Denne retten har 465,78 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 52,19 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 24,46 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,42.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Bryllupskake i særklasse.Bryllupskake i særklasse.
Denne retten har 333,13 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 29,58 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 20,55 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,02.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Hvit dame fra Sverre Sætre.Hvit dame fra Sverre Sætre.
Denne retten har 324,7 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 34,94 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 16,96 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,87.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Valentine kake.Valentine kake.
Denne retten har 312,3 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 35,73 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 15,52 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,8.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++




Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.