Fotograf:
Melk.no
Når det er fest skal det kaker på bordet, her får du en oppskriften på en enkel marsipankake. Oppskriften inneholder
320 Kalorier,
28 g Karbo,
5 g Protein og
21 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener
Egg, Gluten, Melk, Nøtter, Spor-av-egg, Spor-av-gluten, Spor-av-nøtter, Spor-av-Peanøtter, Spor-av-soya,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Marsipankake til fest er:
Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere:
4481 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Kalorier og næringsinnhold i Marsipankake til fest med ingrediensene over!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Verdi pr stykke | Enhet |
---|
Kalorier | 319.50 | 6 200.12 | 516.68 | Kcal |
Protein | 4.96 | 96.25 | 8.02 | gram |
Karbohydrat | 27.58 | 535.21 | 44.60 | gram |
Kostfiber | 1.70 | 32.99 | 2.75 | gram |
Fett | 20.66 | 400.92 | 33.41 | gram |
Mettet fett | 9.52 | 184.74 | 15.40 | gram |
Salt | 0.19 | 3.74 | 0.31 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 5.36 | Kr 104.01 | Kr 8.67 | .- |
Hele oppskriften veier | 1 941 totalt | 1 941 pr porsj | 162 pr stk | gram |
Energiprosent fra karbo | 34,52 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
1 porsjon gir ca 12
stykker
Sukkerbrød:
Pisk egg og sukker til eggedosis, mot slutten av piskingen tilsettes vannet i en tynn stråle
Sikt i hvetemel og bakepulver og bland det forsiktig inn i eggedosisen.
Hell røren i springform, 24 cm i diameter, belagt med bakepapir i bunnen.
Stek sukkerbrødet midt ovene i forvarmet ovn ved 175 ºC i ca 35 minutter.
Fyll:
Visp 3 dl kremfløten til luftig krem. Rør forsiktig inn melis sammen med bærene.
Del sukkerbrødet i to. Dynk kaken med melk og smør syltetøy på den nederste delen. Fordel kremen med bærene på kaken. Legg på den øverste kakedelen og dynk med melk.
Visp siste del av kremfløten til luftig krem og fordel den oppå og rundt kantene på kaken.
Pynt:
Kjevl marsipanen ut til en stor runding, eller benytt ferdig marsipanlokk. Man kan kjevle marsipanen ut mellom to bakepapir, eller bruke litt hvetemel under kjevlingen. Hvetemelet gjør at marsipanen ikke blir så klissete. Bruk en pensel til å børste av melet. Rundingen av marsipan skal dekke kakens overside og kanter.
Legg marsipanen på kaken, og skjær av overflødig marsipan.
Form små blomster ved hjelp av en utstikker eller en skarp kniv. Pynt hver blomst med smeltet sjokolade. Til denne kaken har vi laget ca 25 blomster.
Pynt kanten av kaken med friske bær, og fest marsipanblomstene på kaken med smeltet sjokolade. Legg på friske blader av mynte.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Melk.no
(Intern: 30401)
Tilberedningstid:
60 min +
Oppskriften er
vanskelig å tilberede
Kategori:
Kaker
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2013-05-06
Oppdatert dato:2013-05-06
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift