Fotograf:
Norges sjømatråd
Hvitvinsdampet blåskjell inneholder
160 Kalorier,
1 g Karbo,
6 g Protein og
14 g Fett pr 100 gr
Hvitvinsdampet blåskjell har beregnet å ha følgende allergener
Bløtdyr, Melk, Spor-av-skalldyr,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Hvitvinsdampet blåskjell er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3,3 poeng fra 3 lesere
Lesere:
7079 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Hvitvinsdampet blåskjell!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 160.03 | 315.46 | Kcal |
Protein | 5.98 | 11.79 | gram |
Karbohydrat | 1.13 | 2.23 | gram |
Kostfiber | 0.26 | 0.51 | gram |
Fett | 13.63 | 26.87 | gram |
Mettet fett | 8.31 | 16.38 | gram |
Alkohol | 1.20 % | | | |
Salt | 0.91 | 1.79 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 6.30 | Kr 12.42 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 789 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 2,82 % | Lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Skrubb blåskjellene godt. Kontroller at alle skjellene er lukket. Kast tvilsomme skjell.
Kok opp hvitvin, fløte og presset hvitløk. Tilsett skjellene og damp dem med sterk varme under lokk 5-7 minutter eller til de åpner seg. Rist på kjelen av og til. Ha skjellene over i et fat/bolle.
Kok opp kraften og tilsett grønnsakterningene. Pisk inn smøret og smak til med salt og sitronsaft. Tilsett hakket persille og hell sausen over blåskjellene.
Server med ristet brød.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Norges sjømatråd
(Intern: 891)
Tilberedningstid:
20 min
Oppskriften er
enkel å tilberede
Kategori:
Smårett
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2002-05-28
Oppdatert dato:2002-05-28
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift