Fotograf:Marius Fiskum En enkel måte å tilberede blåskjell på. Det som tar tid her er potetene. Server med aioli eller man kan bruke ferdig pommes frites for å gjøre denne mye raskere.
Oppskriften inneholder 91 Kalorier, 8 g Karbo, 4 g Protein og 4 g Fett pr 100 gr Oppskriften har følgende allergener Bløtdyr, Egg, Melk, Sennep, Spor-av-skalldyr, Sulfitt, Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Sett stekeovnen på 200 grader.
Kutt potet i båter, vend i litt matolje, hvitløk og timian. Legg potetbåtene på stekebrett. Ha på salt og pepper etter egen smak. Stek i 20-30 minutter til poteten er mør.
Aioli
Bland sammen majones, sennep, sitronsaft og hakket hvitløk
Blåskjellene
Skyll blåskjellene i kaldt vann og grovkutt sjalottløk, hvitløk og persille. Varm smør og surr sjalottløk og hvitløk i noen sekunder.
Ha i blåskjell og hvitvin. Dekk til med lokk og damp i ett minutt eller til blåskjellene har åpnet seg. Kast de som ikke åpnet seg.
Vend inn hakket persille og server!
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Norges sjømatråd
(Intern: 34608)
Tilberedningstid:
40-60 min
Oppskriften er enkel å tilberede
Kategori:
Smårett Innlagt dato:2019-03-30
Oppdatert dato:2019-03-30