Web Analytics Made Easy -
StatCounter
Moules frites oppskrift med næringsinnhold, allergener, og pris.

Moules frites



Moules frites oppskrift.
Fotograf: Marius Fiskum
En enkel måte å tilberede blåskjell på. Det som tar tid her er potetene. Server med aioli eller man kan bruke ferdig pommes frites for å gjøre denne mye raskere.

Oppskriften inneholder 91 Kalorier, 8 g Karbo, 4 g Protein og 4 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener Bløtdyr, Egg, Melk, Sennep, Spor-av-skalldyr, Sulfitt,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Moules frites er: Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar


Annonse



Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 2 porsjoner
2nettblåskjell
1stksjalottløk
4feddhvitløk
1håndfull(er)bladpersille, frisk
2dlhvitvin
1sssmør
0AïoliIngrediensen er ikke med i næringsutregningen. Les mer!
4ssmajones
1tsdijonsennep
1tssitronsaft
1feddhvitløk
0PoteterIngrediensen er ikke med i næringsutregningen. Les mer!
6stkpoteter
olje
2kvist(er)timian frisk
4feddhvitløk
1dashsalt og pepper




Kalorier og næringsinnhold i Moules frites med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonVerdi pr stykkeEnhet
Kalorier91.18782.01Kcal
Protein4.4738.34gram
Karbohydrat7.5364.58gram
Kostfiber1.018.66gram
Fett3.7131.82gram
Alkohol1.11 %9.52gram
Mettet fett0.766.52gram
Salt0.595.03gram
Pris på oppskriftenKr 5.18Kr 44.43Kr .-
Hele oppskriften veier1 715 totalt858 pr porsj pr stk gram

Fremgangsmåte:

Enkle potetbåter

Sett stekeovnen på 200 grader.
Kutt potet i båter, vend i litt matolje, hvitløk og timian. Legg potetbåtene på stekebrett. Ha på salt og pepper etter egen smak. Stek i 20-30 minutter til poteten er mør.

Aioli

Bland sammen majones, sennep, sitronsaft og hakket hvitløk

Blåskjellene

Skyll blåskjellene i kaldt vann og grovkutt sjalottløk, hvitløk og persille. Varm smør og surr sjalottløk og hvitløk i noen sekunder.
Ha i blåskjell og hvitvin. Dekk til med lokk og damp i ett minutt eller til blåskjellene har åpnet seg. Kast de som ikke åpnet seg.
Vend inn hakket persille og server!

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Norges sjømatråd
(Intern: 34608)
Tilberedningstid: 40-60 min
Oppskriften er enkel å tilberede
Kategori: Smårett
Innlagt dato:2019-03-30
Oppdatert dato:2019-03-30
Lesere: 320 totalt.

Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Hvitvinsdampet blåskjell.Hvitvinsdampet blåskjell.
Denne retten har 159,79 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,13 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 13,63 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,3.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Moules frites.Moules frites.
Denne retten har 91,18 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 7,53 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,71 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,18.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++







Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.