Innbakt gjørs inneholder
153 Kalorier,
12 g Karbo,
7 g Protein og
8 g Fett pr 100 gr
Innbakt gjørs har beregnet å ha følgende allergener
Egg, Fisk, Gluten, Spor-av-egg, Spor-av-melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Innbakt gjørs er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere:
6817 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Innbakt gjørs!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 152.79 | 359.05 | Kcal |
Protein | 7.47 | 17.55 | gram |
Karbohydrat | 12.08 | 28.39 | gram |
Kostfiber | 1.25 | 2.94 | gram |
Fett | 8.01 | 18.82 | gram |
Mettet fett | 3.64 | 8.55 | gram |
Salt | 0.38 | 0.90 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 7.53 | Kr 17.70 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 940 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 31,62 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Butterdeigen kjevles ut med en pastamaskin og skjæres til, slik at de passer inn i 6 stk. sylindere med diameter 40 med mer. Resten av butterdeigen skjæres i tynne strimler, flettes og skjæres i 6 firkanter 45 x 45 med mer. Settes kjølig i 20 min. Stekes i ovn ved 200 C i 10 minutter. Gjørsfiletene skjæres til og krydres med urtene, salt og pepper.
Appelsinen skrelles med potetskreller og skallet skjæres julienne og blancheres i nytt vann 3 ganger for å få bort bitter smak. Appelsinen skrelles ferdig med en kniv og filetene tas ut.
Sylinderne fylles lagvis med gjørs og appelsin.
Sylinderformene løftes av de fylte butterdeigene som pensles med egg.
Stekes i ovn ved 220 C i 10 minutter. De nystekte butterdeigflettene brukes som lokk på det hele.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matoppskrift.no
(Intern: 13368)
Kategori:
Ovnsrett
Land:
Norge
Fylke:
Østfold
Nasjonal/tradisjonsrett
Innlagt dato:2003-05-10
Oppdatert dato:2003-05-10
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.