Juleand



Juleand inneholder 344 Kalorier, 3 g Karbo, 11 g Protein og 32 g Fett pr 100 gr
Juleand har beregnet å ha følgende allergener Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Juleand er: Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Oppskriften har fått 3,3 poeng fra 3 lesere
Lesere: 7903 totalt.

Annonse



Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 4 porsjoner
3kgfrisk, renset berberiand
1dashsalt
150grtørkete, svisker uten sten
3stkutkjernede epler i store terninger
2kvist(er)timian eller rosmarin
25grsmør, bløtt




Næringsdeklarasjon for Juleand!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier344.393 074.54Kcal
Protein11.1799.72gram
Karbohydrat2.7924.91gram
Kostfiber0.504.46gram
Fett31.95285.23gram
Mettet fett9.3683.56gram
Salt0.191.69gram
Pris på oppskriftenKr 13.06Kr 116.59Kroner
Hele oppskriften veier3 571 gr totalt gram
Energiprosent fra karbo3,24 %Ikke lavkarboHva betyr dette?

Fremgangsmåte:

Stekning:
Skyll og trykk anden tørr, gni den inn- og utvendig med salt. Fyll svisker, eplestykker og timian- eller rosmarinkvister i anden. Lukk med et par kjøttnåler og vrid vingene om, så anden hviler på dem. Pensle lett med smør, legg den på ovnristen og stek den ved 160°, 1 time.

Ta den ut, hell fettet i en skål og bruk det til rødkålen. Legg anden direkte i skypannen - uten rist - hell 4 dl hønsebuljong ved og stek videre ca. 2 timer. Ta ut, sikt og skum skyen og hell den i en gryte til sausen. Sett anden i ovnen under grillen og hold øye med at skinnet blir gyldent og sprøtt.

Partér i over- og underlår, løsne brystkjøttet, skjær det i reelle skiver og servér anden med saus, rødkål, brunede poteter og evt. halve kokte epler med gelé.

Saus:
Skum fettet fra den siktede stekesky og tilsett evt. ytterligere buljong, kokt på hals, kråser, hjerte og vingespisser, så det i alt har ca. 6 dl. Tilsett ½ dl portvin, sherry eller mateira kok inn og smak til med salt og pepper. Jevn med maisenna til brun saus.

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Alletiders kogebog
(Intern: 19234)
Kategori: Ovnsrett
Land: Danmark
Nasjonal/tradisjonsrett
Innlagt dato:2005-04-15
Oppdatert dato:2005-04-15


Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Andebryst med klementinsaus.Andebryst med klementinsaus.
Denne retten har 93,82 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 8,44 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,02 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 10,03.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Confitert andelår på seng av vintergrønnsaker.Confitert andelår på seng av vintergrønnsaker.
Denne retten har 126,75 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 5,56 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,03 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 16,7.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Bakt andelår med potet og gulrot.Bakt andelår med potet og gulrot.
Denne retten har 153,06 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 7,58 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 11,3 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,59.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++




Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.