Juleand inneholder
344 Kalorier,
3 g Karbo,
11 g Protein og
32 g Fett pr 100 gr
Juleand har beregnet å ha følgende allergener
Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Juleand er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3,3 poeng fra 3 lesere
Lesere:
7903 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Juleand!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 344.39 | 3 074.54 | Kcal |
Protein | 11.17 | 99.72 | gram |
Karbohydrat | 2.79 | 24.91 | gram |
Kostfiber | 0.50 | 4.46 | gram |
Fett | 31.95 | 285.23 | gram |
Mettet fett | 9.36 | 83.56 | gram |
Salt | 0.19 | 1.69 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 13.06 | Kr 116.59 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 3 571 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 3,24 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Stekning:
Skyll og trykk anden tørr, gni den inn- og utvendig med salt. Fyll svisker, eplestykker og timian- eller rosmarinkvister i anden. Lukk med et par kjøttnåler og vrid vingene om, så anden hviler på dem. Pensle lett med smør, legg den på ovnristen og stek den ved 160°, 1 time.
Ta den ut, hell fettet i en skål og bruk det til rødkålen. Legg anden direkte i skypannen - uten rist - hell 4 dl hønsebuljong ved og stek videre ca. 2 timer. Ta ut, sikt og skum skyen og hell den i en gryte til sausen. Sett anden i ovnen under grillen og hold øye med at skinnet blir gyldent og sprøtt.
Partér i over- og underlår, løsne brystkjøttet, skjær det i reelle skiver og servér anden med saus, rødkål, brunede poteter og evt. halve kokte epler med gelé.
Saus:
Skum fettet fra den siktede stekesky og tilsett evt. ytterligere buljong, kokt på hals, kråser, hjerte og vingespisser, så det i alt har ca. 6 dl. Tilsett ½ dl portvin, sherry eller mateira kok inn og smak til med salt og pepper. Jevn med maisenna til brun saus.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Alletiders kogebog
(Intern: 19234)
Kategori:
Ovnsrett
Land:
Danmark
Nasjonal/tradisjonsrett
Innlagt dato:2005-04-15
Oppdatert dato:2005-04-15
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift