Kålrotkake



Kålrotkake oppskrift.
Fotograf: Norsk Tradisjonsmat
Spennende og spesiell kake med kremostglasur som bruker reven kårlot.

Oppskriften inneholder 275 Kalorier, 19 g Karbo, 9 g Protein og 17 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener Egg, Gluten, Melk, Nøtter, Spor-av-gluten,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Kålrotkake er: Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere: 2868 totalt.

Annonse



Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 1 porsjoner
3stkegg
1dlsukker
150grrevet kålrot
2dlmandler
1dlsammalt hvete (fin)
0,5tsbakepulver

Glasur

1begerkremost naturell
1sssmeltet smør
melis




Kalorier og næringsinnhold i Kålrotkake med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonVerdi pr stykkeEnhet
Kalorier275.381 980.17165.01Kcal
Protein8.9364.215.35gram
Karbohydrat19.44139.7911.65gram
Kostfiber3.5525.532.13gram
Fett17.20123.6810.31gram
Mettet fett5.1136.743.06gram
Salt0.402.850.24gram
Pris på oppskriftenKr 4.87Kr 35.02Kr 2.92.-
Hele oppskriften veier719 totalt719 pr porsj60 pr stk gram
Energiprosent fra karbo28,23 %Ikke lavkarboHva betyr dette?

Fremgangsmåte:

1 porsjon gir ca 12 sykker

Pisk egg og sukker til eggedosis.
Riv kålrota på et rivjern eller i en foodprosessor. Mal mandlene.
Sikt hvetemel og bakepulver, og rør det inn i eggedosisen sammen med revet kålrot og mandler.
Hell røren i en smurt form (cirka 22 cm i diameter) og stek i 30-40 minutter ved 170 grader.

Glasur:
Rør sammen smør og kremost. Rør inn melis til en passe tykk glasur. Smør på kaken når den er avkjølt.

Rotgrønnsaker har lang tradisjon i det norske kostholdet. I tillegg til å være lette å dyrke i det norske klimaet er dette også lagringssterke grønnsaker. Kålrabi er lett å dyrke og lagre, og ble brukt på mange ulike måter.
Denne oppskriften ble sendt inn av Øvre Eiker Bygdekvinnelag til Norges Bygdekvinnelags oppskriftstafett i 2012.

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Norsk Tradisjonsmat
(Intern: 34293)
Tilberedningstid: 40-60 min
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Kaker
Land: Norge
Fylke: Buskerud
Nasjonal/tradisjonsrett
Innlagt dato:2018-10-02
Oppdatert dato:2018-10-02


Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Kålrotkake.Kålrotkake.
Denne retten har 275,38 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 19,44 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 17,2 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,87.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++




Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.