Pisk egg og sukker til eggedosis.
Riv kålrota på et rivjern eller i en foodprosessor. Mal mandlene.
Sikt hvetemel og bakepulver, og rør det inn i eggedosisen sammen med revet kålrot og mandler.
Hell røren i en smurt form (cirka 22 cm i diameter) og stek i 30-40 minutter ved 170 grader.
Glasur:
Rør sammen smør og kremost. Rør inn melis til en passe tykk glasur. Smør på kaken når den er avkjølt.
Rotgrønnsaker har lang tradisjon i det norske kostholdet. I tillegg til å være lette å dyrke i det norske klimaet er dette også lagringssterke grønnsaker. Kålrabi er lett å dyrke og lagre, og ble brukt på mange ulike måter.
Denne oppskriften ble sendt inn av Øvre Eiker Bygdekvinnelag til Norges Bygdekvinnelags oppskriftstafett i 2012.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Norsk Tradisjonsmat
(Intern: 34293)
Tilberedningstid:
40-60 min
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Kaker Land:
Norge Fylke:
Buskerud
Nasjonal/tradisjonsrett Innlagt dato:2018-10-02
Oppdatert dato:2018-10-02