Gome eller gomme er tradisjonsmat mange har et forhold til. Røros Gom er produsert i tråd med tradisjonene i Rørostraktene. Gommen er ikke tilsatt ekstra søtstoffer. Røros Gom fra Rørosmeieriet er et økologisk produkt, og et påleggsalternativ til brødmat med lite sukkerinnhold. Oppskriften inneholder
246 Kalorier,
37 g Karbo,
6 g Protein og
8 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener
Egg, Gluten, Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Kake med gom fra rørosmeieriet med krydderkaramell er:
Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere:
2918 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Kake med gom fra rørosmeieriet med krydderkaramell!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 245.55 | 669.96 | Kcal |
Protein | 6.10 | 16.64 | gram |
Karbohydrat | 37.12 | 101.28 | gram |
Kostfiber | 0.65 | 1.77 | gram |
Fett | 7.93 | 21.64 | gram |
Mettet fett | 4.17 | 11.38 | gram |
Salt | 0.20 | 0.53 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 3.82 | Kr 10.42 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 1 091 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 60,46 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Pisk sammen egg og sukker i 10 minutter. Tilsett siktet hvetemel og spre ut på bakepapir.
Stekes ved 180 grader i ca. 10 minutter. Tas ut og hvelves på nytt bakepapir. Avkjøl
Del rullekaken i to. Smør gomme på den ene delen og legg den andre på. Sikt melis over.
Deles i biter etter ønske. Toppes med pisket krem.
Smelt sukkeret til karamell og tilsett vannet. Ha i krydder og sett på lokk. La koke med lokk i 2 minutter til sukkeret er løst opp.
Deretter tas lokket av, og sirupen kokes ned til tykk konsistens. Pynt kakestykkene med sirupen.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
KslMatmerk
(Intern: 25479)
Kategori:
Kaker
Land:
Norge
Innlagt dato:2009-02-28
Oppdatert dato:2009-02-28
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift