Fotograf:Dansukker Kandisert fruktskall kan være det beste godteri som finnes, og er en smart måte å ta vare på frukt på som har blitt til overs. Bruk skallet fra usprøytede sitrusfrukter til å lage søte godbiter. Varier de kandiserte fruktskallene etter smak og behag.
Oppskriften inneholder 104 Kalorier, 25 g Karbo, 1 g Protein og 0 g Fett pr 100 gr Oppskriften har ikke allergener
Vask frukten i lunkent vann. Skjær skallet i lange, tynne remser. Unngå det hvite, som smaker beskt. Skjær deretter remsene i tynne strimler.
Fyll en kasserolle med vann, legg i skallene og kok opp. La koke i ca. 5 minutter, og sil deretter av vannet. Gjør det samme én gang til.
Kok opp sukker, vann og sirup til lake i en tykkbunnet kasserolle. Tilsett skallene og la koke på lav varme i ca. 15 minutter eller til laken har tyknet.
Ta kasserollen fra platen, og avkjøl. Løft ut skallene og vend dem i sukker slik at de dekkes helt.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Dansukker
(Intern: 34510)
Tilberedningstid:
40-60 min
Oppskriften er enkel å tilberede
Kategori:
Snacks Innlagt dato:2018-12-18
Oppdatert dato:2018-12-18