Fotograf:
Frukt.no
Karamellisert appelsin inneholder
83 Kalorier,
19 g Karbo,
1 g Protein og
0 g Fett pr 100 gr
Karamellisert appelsin har ingen allergener
Karamellisert appelsin er:
Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3 poeng fra 2 lesere
Lesere:
11132 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Karamellisert appelsin!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 83.15 | 279.59 | Kcal |
Protein | 0.70 | 2.35 | gram |
Karbohydrat | 19.27 | 64.80 | gram |
Kostfiber | 0.87 | 2.93 | gram |
Fett | 0.17 | 0.57 | gram |
Mettet fett | 0.09 | 0.30 | gram |
Salt | 0.00 | 0.01 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 1.90 | Kr 6.39 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 1 345 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 92,69 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Bruk en skreller og fjern det gule fra appelsinskallet på tre (3) av fruktene. Strimle det fint. Ha strimlene i en liten kjele med kaldt vann. La vannet få koke opp. La det deretter få renne av.
Klem ut all juice fra en appelsin og skjær resten i skiver (uten skall). Ha sukkeret (melis) i en stekepanne med noen ss vann. Settes over sterk varme 3-4 minutter til karamellisert og gyllen. Forsiktig fordeles 1/2 av karamellen på et oljet stekefat som settes tilside for å avkjøles. Ha pannen tilbake på platen og fordel skallstrimlene i den. De skal nå bli gylne. Hell i vannet (forsiktig - det kan lett sprute) og legg i appelsinskivene.
Bland alt sammen og servér fra fat med litt knust karamell oppå.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Frukt.no
(Intern: 24800)
Kategori:
Dessert
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2008-03-21
Oppdatert dato:2008-03-21
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift