Fotograf:
Melk.no
Hulda Garborg (egentlig Karen Hulda Garborg) var en norsk forfatter. Hun var opptatt av å skrive om kvinners stilling i samfunnet og om den tradisjonelle norske kulturen. Denne oppskriften på sagopudding er etter henne. Oppskriften inneholder
119 Kalorier,
18 g Karbo,
3 g Protein og
4 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener
Melk, Nøtter,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Sagopudding med syltede appelsiner og plommer er:
Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Sagopudding med syltede appelsiner og plommer!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 119.02 | 383.10 | Kcal |
Protein | 3.18 | 10.24 | gram |
Karbohydrat | 17.92 | 57.68 | gram |
Kostfiber | 0.39 | 1.26 | gram |
Fett | 3.76 | 12.10 | gram |
Mettet fett | 1.96 | 6.31 | gram |
Salt | 0.08 | 0.27 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 2.17 | Kr 6.98 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 2 575 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 60,22 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Sagopudding etter Hulda garborg
(sitat)
Sagopudding. ( Hindhede). 1 ½ liter mjølk, 150 gr. Sagogryn, 125 gr. Sukker, 30 gr. mandlar, sitrondråpar. Set mjølki over elden; visp heile tidi til dess det so vidt kokar, dryss gryni i, og lat det koka reint smaat, til det vert graut. Hav so i det andre. Slaa puddingi uppi ei glasskaal; staa litt sukker paa, so det ikkje vert ” skinn” over. Fruktsaus . Billeg og helsam ettermat.
(sitat slutt)
Mandlene skal skåldes og grovhakkes – istedenfor sitrondråper bruker vi finrevet skall av en sitron.
Syltede appelsiner
Sylta appelsinskal etter Hulda Garborg
(sitat)
Sylta appelsinskal. Skjer skali i lange bladtunne strimlar og legg dei i vatn med natti. Slaa vatne burt og koka dei møyre i nytt vatn, som vert fraa-silt. So kokar dei 1 korter i tjukk sukkersaft ( ¾ kg. Sukker til 1 kg. skall). Godt aa ha i honningkake o. a.
(sitat slutt)
Her er det bare å følge oppskriften – syltede appelsinskall er for øvrig svært godt dyppet i sjokolade.
Plommer
Gulplomesylt etter Hulda Garborg
(sitat)
Gulplomesylt. Alda vert vaska og forvelt snøgt i kokande vatn; daa losnar skinne, som vert avflust fort med ein spisk kniv. So kokar plomune 5 minutter i jamvege ( samme vegt ) sukker. Tak dei upp og legg dei i glasd. Dagen etter vert safti kokt uppatt og helt yvi plomune, naar ho er kald. Um eit par vikur lyt ein sjaa etter; er det daa mygl ovanpaa, kokar ein det heile uppatt.
(sitat slutt)
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Melk.no
(Intern: 2118968561)
Tilberedningstid:
60 min +
Oppskriften er
middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Dessert
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2014-03-20
Oppdatert dato:2014-03-20
Lesere:
4569 totalt.
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift