Fotograf:Dr Oetker Elsker du kokosboller? Elsker du bringebær? Da er dette oppskriften for deg!
Oppskriften inneholder 335 Kalorier, 42 g Karbo, 5 g Protein og 16 g Fett pr 100 gr Oppskriften har følgende allergener Egg, Gluten, Melk, Spor-av-egg, Spor-av-gluten, Spor-av-nøtter, Spor-av-Peanøtter, Spor-av-soya, Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Kalorier og næringsinnhold i Kokosbollemuffins med bringebærfyll med ingrediensene over!
Navn
Verdi pr 100 g
Verdi pr porsjon
Verdi pr stykke
Enhet
Kalorier
335.43
5 525.61
394.69
Kcal
Protein
5.16
85.00
6.07
gram
Karbohydrat
42.23
695.66
49.69
gram
Kostfiber
2.69
44.31
3.17
gram
Fett
15.61
257.15
18.37
gram
Mettet fett
9.10
149.91
10.71
gram
Salt
0.35
5.69
0.41
gram
Pris på oppskriften
Kr 7.89
Kr 129.97
Kr 9.28
.-
Hele oppskriften veier
1 647 totalt
1 647 pr porsj
118 pr stk
gram
Fremgangsmåte:
1 porsjon gir ca 14
muffins
Muffinsdeig
Forvarm ovnen til 175 grader varmluft. Smelt smøret i en gryte. Tilsett kakao, og gjennomvarm blandingen. Visp sukker og egg til en lett og luftig eggedosis. Sikt inn mel og bakepulver. Rør deigen sammen med kakaosmør og melk. Fordel deigen i muffinsformer, og stek i 20-25 minutter. Avkjøl muffinsene på en rist.
Fyll
Mos bringebærene sammen med melis. Lag en liten fordypning i hver muffin med en liten teskje, og fordel bringebærmosen i gropene.
Kokosbolleskum
Kok opp vann, sukker og glukose på svak varme, og la det småkoke til temperaturen når 117 grader.
Begynn å vispe eggehvitene stive når sukkerblandingen nærmer seg 117 grader, og bland i sukkeret. Under visping på høy hastighet helles den varme sukkerlaken i en tynn stråle ned i eggehvitene. Strålen må ikke treffe vispene. Visp godt til skummet er stivt, tilsett vaniljepasta, og visp det raskt sammen. Ha skummet i en sprøytepose, og sprøyt en fin og stor topp på hver muffin. La muffinsene stå framme i minst 1 time, slik at det dannes en liten hinne på skummet.
Pynt
Smelt sjokoladen over vannbad eller i mikrobølgeovn, den skal være flytende og lunken, ikke for varm! Dypp raskt muffinsene en om gangen i den smeltede sjokoladen, og drei dem rundt så overflødig sjokolade renner av. Dryss med strøssel til slutt.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Dr Oetker
(Intern: 33835)
Tilberedningstid:
60 min +
Oppskriften er vanskelig å tilberede
Kategori:
Muffins Innlagt dato:2018-04-10
Oppdatert dato:2018-04-13
Lesere: 682 totalt.