Kokt krabbe inneholder
35 Kalorier,
0 g Karbo,
7 g Protein og
1 g Fett pr 100 gr
Kokt krabbe har beregnet å ha følgende allergener
Skalldyr,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Kokt krabbe er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3,5 poeng fra 2 lesere
Lesere:
14605 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Kokt krabbe!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 35.19 | 269.64 | Kcal |
Protein | 7.47 | 57.24 | gram |
Karbohydrat | 0.00 | 0.00 | gram |
Kostfiber | 0.00 | 0.00 | gram |
Fett | 0.59 | 4.52 | gram |
Mettet fett | 0.10 | 0.77 | gram |
Salt | 2.53 | 19.40 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 6.05 | Kr 46.36 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 3 065 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 0 % | Lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Kontroller at skaldyrene er levende. Skyll dem i kaldt vann. Bind opp klørne med ståltråd eller gummistrikk. Kok opp vann og salt. Legg i et skalldyr om gangen med hodet først i det kokende vannet. Kok opp vannet på nytt. Legg i det andre. De skal dekkes av vannet.
Kok skalldyrene under lokk i ca 20 minutter. Avkjøl skalldyrene i kokevannet så raskt som mulig. Del skalldyrene før servering slik:
Legg krabben med ryggsiden ned. Brekk av halen og brekk opp fotstøet. Del det eventuelt i to. Brekk den lille tappen som sitter mellom øynene, da følger paven (magesekken) med. Fjern så gjellene i fotstøet. Knekk klørne forsiktig med en nøtteknekker eller sett dem på kant og knekk dem med en hammer.
Serveres med ristet brød, Gravlakssaus (se egen oppskrift), majones eller eddik og pepper.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matoppskrift.no
(Intern: 7902)
Oppskriften er
enkel å tilberede
Kategori:
Kokt/dampet
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2003-04-20
Oppdatert dato:2003-04-20
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift