Kokt tiur eller røye med suppe





Kokt tiur eller røye med suppe inneholder 114 Kalorier, 2 g Karbo, 11 g Protein og 7 g Fett pr 100 gr
Kokt tiur eller røye med suppe har beregnet å ha følgende allergener Gluten, Melk, Selleri, Spor-av-melk, Spor-av-soya, Sulfitt,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Kokt tiur eller røye med suppe er: Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 6 porsjoner
1stk stortiur eller røy med innmat, ca 4 kg
1kglettsaltet flesk, i et stykke
vann
1dashsalt
1 suppekvast
1dashhel sort pepper
250grgulrøtter, i biter
250grsellerirot, i biter

Suppe:

120grMargarin
120grhvetemel
3literkraft av fugl og rotgrønnsaker
1dlkremfløte
1sseddik
1sssukker


Annonse



Næringsdeklarasjon for Kokt tiur eller røye med suppe!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier114.101 419.63Kcal
Protein10.52130.89gram
Karbohydrat1.8122.52gram
Kostfiber0.263.23gram
Fett7.1488.84gram
Mettet fett2.3729.49gram
Salt0.8810.96gram
Pris på oppskriftenKr 12.27Kr 152.66Kroner
Hele oppskriften veier7 465 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Bruk en tiur eller røy som ikke er helt ung. Vask fuglen og innmaten (unntatt leveren, som ikke skal brukes i denne oppskriften) før den legges sammen med flesket i kokende, usaltet vann. Kok opp og skum godt. Tilsett suppekvasten, pepper og rotgrønnsakene. Ta opp rotgrønnsakene, innmat, flesk og fugl etter hvert som det blir kokt. Selve fuglen tar ca 90-100 minutter.

Skjær ut brystene på fuglen, og skjær dem i skiver.

Anrett fuglen med flesk på en rissokkel, om ønskes på et serveringsfat. Kokte poteter og smørdampede grønnsaker serveres til.

Lag fuglesuppen av jevning og all kraften fra rettens ulike ingredienser. Hakk innmaten og tilsett. Smak den til med fløte.

Til garnityr brukes kokte eplebåter og kokte svisker. Suppen serveres samtidig med fuglen.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 12171)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Kokt/dampet
Land: Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2003-05-07
Oppdatert dato:2003-05-07
Lesere: 3412 totalt.

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6




Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.









Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.