Kokte reintunger inneholder
87 Kalorier,
0 g Karbo,
4 g Protein og
8 g Fett pr 100 gr
Kokte reintunger har ingen allergener
Kokte reintunger er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 2 poeng fra 2 lesere
Lesere:
8263 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Kalorier og næringsinnhold i Kokte reintunger med ingrediensene over!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Verdi pr stykke | Enhet |
---|
Kalorier | 86.98 | 2 653.76 | 530.75 | Kcal |
Protein | 4.42 | 134.85 | 26.97 | gram |
Karbohydrat | 0.00 | 0.00 | 0.00 | gram |
Kostfiber | 0.00 | 0.00 | 0.00 | gram |
Fett | 7.70 | 234.93 | 46.99 | gram |
Mettet fett | 1.18 | 36.00 | 7.20 | gram |
Salt | 1.72 | 52.48 | 10.50 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 5.01 | Kr 152.86 | Kr 30.57 | .- |
Hele oppskriften veier | 3 051 totalt | 3 051 pr porsj | 610 pr stk | gram |
Energiprosent fra karbo | 0 % | Lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
1 porsjon gir ca 5
tunger
Rengjør tungene (hvis man ønsker det, kan den hvite hinnen lett skrapes av før tungene blir kalde) før du legger dem i det lettsaltede vannet og lar dem koke i 1/2-3/4 time. Før servering fjernes en liten bit av tungespissen. Dette er en gammel skikk som ennå holdes i hevd.
Kald reintunge i skiver kan brukes sorg pålegg. Reintunge kan også karves og brukes i kaffen.
Hentet fra boken Samisk mat og kultur. Skrevet av Ardis Kaspersen
Utgitt av Landbruksforlaget
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Landbruksforlaget
(Intern: 18364)
Kategori:
Kokt/dampet
Land:
Norge
Fylke:
Nordland
Nasjonal/tradisjonsrett
Innlagt dato:2004-08-01
Oppdatert dato:2004-08-01
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift