Kremet krabbesuppe inneholder
114 Kalorier,
1 g Karbo,
7 g Protein og
8 g Fett pr 100 gr
Kremet krabbesuppe har beregnet å ha følgende allergener
Egg, Fisk, Melk, Skalldyr,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Kremet krabbesuppe er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere:
9977 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Kremet krabbesuppe!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 113.66 | 461.32 | Kcal |
Protein | 7.21 | 29.26 | gram |
Karbohydrat | 1.37 | 5.56 | gram |
Kostfiber | 0.43 | 1.75 | gram |
Fett | 7.81 | 31.70 | gram |
Mettet fett | 4.40 | 17.86 | gram |
Alkohol | 1.17 % | | | |
Salt | 0.50 | 2.03 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 8.24 | Kr 33.44 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 1 624 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 4,82 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Rens krabben og ta vare på alt kjøttet. Knus skjell og brusk i en morter, eller legg skallene i dobbel, stor plastpose, gjerne med et kjøkkenhåndkle over, og knus dem med en hammer eller et kjevle på ei fjøl.
Smelt smøret i en tykkbunnet kjele (ikke jerngryte). Tilsett skallene og brun dem forsiktig over svak varme 2 – 3 minutter under stadig omrøring. Tilsett løk og gulrot og la alt surre over laveste varme under stadig omrøring i 8 – 10 minutter.
Tilsett timian og persille, evt. også dillstilker, samt vin og kraft. La det koke under lokk over svak varme i ca. 30 minutter.
Sil kraften. Skyll kjelen og hell kraften tilbake i denne.
Legg det hvite krabbekjøttet til side. Mos resten med litt av krabbekjøttet i en matmølle , hurtigmikser eller håndmikser. Hell mosen i kraftkjelen.
Visp sammen eggeplommer, fløte, mel og kajennepepper. Hell dette i kjelen og bring suppen opp til kokepunktet under omrøring. Når det kommer en boble, tekkes kjelen til side.
Fortsett omrøringen og tilsett det hvite krabbekjøttet. Hell suppen i porsjonstallerkener og pynt med grønt og evt. krabbeklør. Eller legg pynten i kjelen, som settes rett på bordet.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Elsa's hjemmeside
(Intern: 16490)
Kategori:
Suppe
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2003-11-25
Oppdatert dato:2003-11-25
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift