Fotograf:
Audun Aagre
Kongekrabbe er en fantastisk råvare som kan brukes i mange forskjellige retter. Prøv denne suppeoppskriften med kongekrabbe, aubergine og blåskjell. Oppskriften inneholder
84 Kalorier,
2 g Karbo,
7 g Protein og
5 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener
Bløtdyr, Melk, Skalldyr, Spor-av-skalldyr,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Auberginesuppe med kongekrabbe er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere:
3119 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Auberginesuppe med kongekrabbe!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 83.66 | 382.62 | Kcal |
Protein | 6.52 | 29.82 | gram |
Karbohydrat | 1.84 | 8.42 | gram |
Kostfiber | 1.44 | 6.59 | gram |
Fett | 5.26 | 24.06 | gram |
Mettet fett | 2.57 | 11.75 | gram |
Salt | 0.66 | 3.00 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 12.55 | Kr 57.40 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 1 829 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 8,79 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Suppe
Skrell aubergine og skjær i terninger.
Surr aubergineterningene i olivenolje sammen med finhakket sjalottløk og hvitløk.
Tilsett melk, fløte og crème fraîche. Kok til aubergineterningene blir møre.
Kjør suppen med en stavmikser til den skummer. Blir suppen for tykk kan du spe den med litt fløte.
Smakes til med salt, pepper og litt sitronsaft.
Frikassé
Ta kongekrabbekjøttet ut av beinene og del den opp i serveringsbiter.
Stek krabbestykkene gylne i smør sammen med sopp.
Vend inn blåskjell sammen med urtene like før servering.
Smak til med litt sitronsaft.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Norges sjømatråd
(Intern: 29253)
Tilberedningstid:
60 min
Kategori:
Suppe
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2013-03-26
Oppdatert dato:2013-03-26
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift