Fotograf:
Matoppskrift.no
Vi brukte kongekrabbe og purrestrimler til pynt, samt litt tomatbiter i suppen. Denne tar litt tid men blir veldig fyldig. Når vi får krabbe hjemme, så renser jeg alt og fryser det i porsjonsposer. Krabbekjøtt er veldig aromatisk og setter mye smak på fiskesupper, skalldyrsupper og andre retter. Oppskriften inneholder
156 Kalorier,
2 g Karbo,
6 g Protein og
12 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener
Egg, Melk, Skalldyr,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Krabbesuppe 2 er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 4,2 poeng fra 4 lesere
Lesere:
8714 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Krabbesuppe 2!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 155.57 | 446.23 | Kcal |
Protein | 6.40 | 18.36 | gram |
Karbohydrat | 2.35 | 6.74 | gram |
Kostfiber | 1.06 | 3.04 | gram |
Fett | 11.87 | 34.05 | gram |
Mettet fett | 6.10 | 17.50 | gram |
Alkohol | 1.66 % | | | |
Salt | 1.26 | 3.61 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 9.35 | Kr 26.82 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 1 147 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 6,04 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Rens krabben og ta vare på alt kjøttet. Knus beinene i morter. Varm smør i en gryte, legg skallene i og brun dem forsiktig.
Rens, skyll og skjær gulrøtter, løk og purre i små biter. Legg det hele i gryten og la det surre med skallene i ca 10 minutter. Legg i krydderkvastene. Spe med vin og vann. La alt småkoke under lokk i ca 20 minutter. Sil kraften.
Fjern skallet på avokadoen og kjør den gjennom en hurtigmikser sammen med det røde krabbefettet og småkjøttet fra krabben. Spe med litt av den varme krabbekraften til det blir en jevn suppe. Ha alt tilbake i kokekaret, legg i det hele krabbekjøttet, varm opp suppen igjen og smak til med salt.
Pisk sammen eggeplommer, potetmel og fløte, ta kokekaret av varmen og tilsett jevningen.
Server suppen med en gang den er ferdig. Ostebrød er godt til.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matoppskrift.no
(Intern: 13877)
Tilberedningstid:
60 min
Oppskriften er
middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Suppe
Land:
Norge
Fylke:
Oslo
Nasjonal/tradisjonsrett
Innlagt dato:2013-09-17
Oppdatert dato:2013-09-17
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift