Ramen med kongekrabbe og karrisuppe





Ramen med kongekrabbe og karrisuppe oppskrift.
Fotograf: Studio Dreyer Hensley
Hemmeligheten bak en god ramen ligger i nudlene. I denne oppskriften lager du nudlene fra bunnen av. Prøv den i helgen, den kan fort bli en ny favoritt.

Oppskriften inneholder 122 Kalorier, 12 g Karbo, 5 g Protein og 6 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener Gluten, Skalldyr,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Ramen med kongekrabbe og karrisuppe er: Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 4 porsjoner
3stkkongekrabbebein, kokt
2ssrapsolje

Nudler

12grnatron
1dlvann, varmt
1dlvann, kaldt
400grhvetemel

Suppe

6dlvann
13grkombu
4stkshiitake, tørket
20grbonitoflakIngrediensen er ikke med i næringsutregningen. Les mer!
2stksitrongress
6dlkokosmelk
2tscurry paste, rød
2blad(er)limeblad

Tilbehør

1stksquash, grønn
2stklime
0,5dlkoriander, frisk


Annonse



Næringsdeklarasjon for Ramen med kongekrabbe og karrisuppe!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier121.94822.45Kcal
Protein5.2035.07gram
Karbohydrat12.0481.21gram
Kostfiber1.117.49gram
Fett5.6438.04gram
Mettet fett4.1227.79gram
Salt0.674.51gram
Pris på oppskriftenKr 6.94Kr 46.81Kroner
Hele oppskriften veier2 698 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Sett stekeovnen på 120 °C.
Rens kongekrabbebein, men la litt være igjen i skallet. Det skal brukes som pynt.
Fres kongekrabbebein med skall raskt i en stekepanne med litt rapsolje, og sett til side.

Nudler
Dryss natron utover et bakepapir og bak i stekeovnen i 1 time.
Bland bakt natron med varmt vann til det er løst opp, tilsett kaldt vann og deretter mel.
Jobb deigen sammen til en knudrete deig og kna i 5 minutter.
Pakk deigen i plast og la den hvile på benken i 20 minutter.
Kna den i 5 minutter til, pakk i plast igjen og la den hvile 1 time i kjøleskapet.
Ta ut deigen og del den i 4 like store deler.
Rull hver porsjon på en pastamaskin. Start på bredeste tykkelse og jobb den inn, til du når tykkelse 2. Skjær tynne nudler for hånd eller kjør igjennom pastakutteren som følger med pastarullen. Bruk godt med mel for å holde nudlene adskilt.
Kok nudlene i 2 minutter og 15 sekunder, i usaltet vann.
Skyll nudlene i kaldt vann mens du rører godt rundt.
Dypp nudlene ett par sekunder i det kokende vannet, og ha dem i bollen.

Suppe
Ha vann, kombu og shiitake i en kasserolle og varm opp til 60 °C. La det trekke i 1 time på denne temperaturen og sil kraften.
Varm opp kraften til 95 °C, tilsett bonitoflak og la det trekke i 1 minutt. Sil til du har en klar kraft.
Del sitrongress på langs og ha det i kraften sammen med kokosmelk, curry paste og limeblad. Kok opp suppen før servering.

Tilbehør
Skjær squash i skiver og kok i ca. 1 minutt.
Ha nudler, kongekrabbekjøtt og squash i suppeskåler og hell kokende suppe over. Server med limebåter og koriander, og pynt med kongekrabbebein med skall på.

Tips:
Les mer her om hvor du kan få tak i ingrediensene. Lag gjerne større porsjoner med nudler og frys dem. Nudler i fryst tilstand skal kokes i 2 minutter og 30 sekunder. Du kan også bruke ferdiglagede hvetenudler.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Norges sjømatråd
(Intern: 32646)
Tilberedningstid: 60 min +
Oppskriften er vanskelig å tilberede
Kategori: Suppe
Innlagt dato:2016-11-17
Oppdatert dato:2016-11-17
Lesere: 653 totalt.

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6


Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Krabbesuppe med butterdeiglokk.Krabbesuppe med butterdeiglokk.
Denne retten har 102,93 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 6,01 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,01 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,54.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Krabbesuppe 2.Krabbesuppe 2.
Denne retten har 157,04 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,35 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 12,04 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 9,35.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Ramen med kongekrabbe og karrisuppe.Ramen med kongekrabbe og karrisuppe.
Denne retten har 121,94 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 12,04 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,64 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,94.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Auberginesuppe med kongekrabbe.Auberginesuppe med kongekrabbe.
Denne retten har 84,79 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,84 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,49 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 12,55.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Suppe med krabbe.Suppe med krabbe.
Denne retten har 132,89 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,48 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 11,89 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,26.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++







Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.