Fotograf:Esten Borgos En suppe kan lages på mange måter, og i denne oppskriften blir krabben og grønnsakene tilsatt ved servering. Grønnsakene vendt i urteolje gir ekstra god smak.
Rens krabbeklør og ta ut kjøttet.
Skjær gulrot, persillerot og det hvite av purren i tynne strimler.
Kok fiskekraft, hvitvin og kremfløte inn til ca. to tredeler, eller til kraftig og god smak.
Gi grønnsakene et raskt oppkok i lettsaltet vann, og la dem renne godt fra seg.
Urteolje
Finhakk persille og dill, og pisk sammen med olivenolje og salt.
Vend grønnsakene inn i urteoljen.
Server suppen i varme tallerkener, legg i krabbekjøtt og grønnsaker, og drypp litt olivenolje over.
Tips: Urteoljen holder seg i tett glass i kjøleskapet i minst 1 uke.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Norges sjømatråd
(Intern: 31441)
Tilberedningstid:
20-40 min
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Suppe Innlagt dato:2014-05-23
Oppdatert dato:2019-11-26