Krutonger med morkler og asparges inneholder
170 Kalorier,
9 g Karbo,
3 g Protein og
13 g Fett pr 100 gr
Krutonger med morkler og asparges har beregnet å ha følgende allergener
Gluten, Melk, Spor-av-melk, Spor-av-soya,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Krutonger med morkler og asparges er:
Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere:
2921 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Krutonger med morkler og asparges!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 169.95 | 512.78 | Kcal |
Protein | 2.93 | 8.84 | gram |
Karbohydrat | 8.94 | 26.97 | gram |
Kostfiber | 2.01 | 6.06 | gram |
Fett | 12.71 | 38.35 | gram |
Mettet fett | 7.92 | 23.90 | gram |
Alkohol | 0.58 % | | | |
Salt | 0.27 | 0.80 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 8.35 | Kr 25.19 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 1 207 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 21,04 % | Lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Vask og rens aspargesen. Kutt den i 10 cm lange topper. Kok aspargesen i lettsaltet vann 4-6 minutter. Den skal være fast med hard kjerne. Ta aspargesen opp av vannet og la den renne av seg. Legg den over på tørkepapir.
Bruker du tørkede morkler tilberedes de som beskrevet på pakken. Smelt 10 g smør i en panne og la morklene surre på sterk varme til de begynner å gi fra seg kraft. Stek morklene i to porsjoner.
Sil kraften fra morklene. Du trenger 1,5 - 2 dl kraft. Finhakk sjalottløken. Tørk ut av pannen før du smelter 30 g smør. Ha i løken og la den surre til den blir blank, men uten å bli brun ca 3 minutter. Ha i morklene og tilsett madeira, salt og pepper. La dette surre til væsken er nesten fordampet. Samtidig varmes soppkraften og crème fraîchen i en annen kjele. Hell den varme blandingen i pannen og la morklene surre under lokk i 8 minutter. Legg så aspargestoppene forsiktig i og la det småkoke 2-3 minutter til de er gjennomvarme. Smak til med salt og pepper. Rist loffskivene i brødrister eller stekovn og legg dem på varme tallerkener. Legg morkler og asparges pent på og dekk med sausen. Dryss over nyhlippet gressløk og pynt gjerne også med kirsebær trukket i madeira.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matoppskrift.no
(Intern: 9733)
Oppskriften er
middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Stekepanne
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2003-04-29
Oppdatert dato:2003-04-29
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift