Krutonger med morkler og asparges



Krutonger med morkler og asparges inneholder 170 Kalorier, 9 g Karbo, 3 g Protein og 13 g Fett pr 100 gr
Krutonger med morkler og asparges har beregnet å ha følgende allergener Gluten, Melk, Spor-av-melk, Spor-av-soya,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Krutonger med morkler og asparges er: Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere: 2921 totalt.

Annonse



Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 4 porsjoner
16stkgrønne asparges
300grmorkler
4skive(r)loff
2stksjalottløk
3,5dlcrème fraîche
40grsmør
0,5dlmadeira
gressløk
1dashsalt
1dashnykvernet pepper




Næringsdeklarasjon for Krutonger med morkler og asparges!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier169.95512.78Kcal
Protein2.938.84gram
Karbohydrat8.9426.97gram
Kostfiber2.016.06gram
Fett12.7138.35gram
Mettet fett7.9223.90gram
Alkohol0.58 %
Salt0.270.80gram
Pris på oppskriftenKr 8.35Kr 25.19Kroner
Hele oppskriften veier1 207 gr totalt gram
Energiprosent fra karbo21,04 %LavkarboHva betyr dette?

Fremgangsmåte:

Vask og rens aspargesen. Kutt den i 10 cm lange topper. Kok aspargesen i lettsaltet vann 4-6 minutter. Den skal være fast med hard kjerne. Ta aspargesen opp av vannet og la den renne av seg. Legg den over på tørkepapir.

Bruker du tørkede morkler tilberedes de som beskrevet på pakken. Smelt 10 g smør i en panne og la morklene surre på sterk varme til de begynner å gi fra seg kraft. Stek morklene i to porsjoner.

Sil kraften fra morklene. Du trenger 1,5 - 2 dl kraft. Finhakk sjalottløken. Tørk ut av pannen før du smelter 30 g smør. Ha i løken og la den surre til den blir blank, men uten å bli brun ca 3 minutter. Ha i morklene og tilsett madeira, salt og pepper. La dette surre til væsken er nesten fordampet. Samtidig varmes soppkraften og crème fraîchen i en annen kjele. Hell den varme blandingen i pannen og la morklene surre under lokk i 8 minutter. Legg så aspargestoppene forsiktig i og la det småkoke 2-3 minutter til de er gjennomvarme. Smak til med salt og pepper. Rist loffskivene i brødrister eller stekovn og legg dem på varme tallerkener. Legg morkler og asparges pent på og dekk med sausen. Dryss over nyhlippet gressløk og pynt gjerne også med kirsebær trukket i madeira.

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 9733)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Stekepanne
Land: Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2003-04-29
Oppdatert dato:2003-04-29


Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Aspargesrisotto.Aspargesrisotto.
Denne retten har 82,92 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 10,71 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,75 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,5.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++




Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.