Kyllingpaté med pistasjnøtter



Kyllingpaté med pistasjnøtter inneholder 157 Kalorier, 6 g Karbo, 10 g Protein og 10 g Fett pr 100 gr
Kyllingpaté med pistasjnøtter har beregnet å ha følgende allergener Egg, Melk, Spor-av-nøtter, Spor-av-Peanøtter, Spor-av-soya,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Kyllingpaté med pistasjnøtter er: Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere: 3544 totalt.

Annonse



Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 1 porsjoner
750grfarse av fjørfe (finnes i frysedisk)
350grkyllinglever (finnes i frysedisk)
1stkfinhakket løk
0,5dlportvin
1stkappelsin, saft og skallet
1stkegg
Ca 2,75dlkremfløte
1tssalt
0,25tspepper
1tstørket timian
1dlpistasjnøtter
Ca 150grbacon

Appelsinsaus:

1stk storløk
1sssmør
1,5dlhønsebuljong (terning + vann)
2,5dlkonsentrert appelsinjuice (ikke saft)
0,5ssmaizena
litt finhakket timian




Kalorier og næringsinnhold i Kyllingpaté med pistasjnøtter med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonVerdi pr stykkeEnhet
Kalorier157.084 184.56278.97Kcal
Protein9.51253.3416.89gram
Karbohydrat6.18164.6310.98gram
Kostfiber0.5614.920.99gram
Fett10.13269.8617.99gram
Alkohol0.29 %7.730.52gram
Mettet fett4.34115.627.71gram
Salt0.6015.891.06gram
Pris på oppskriftenKr 6.33Kr 168.63Kr 11.24.-
Hele oppskriften veier2 664 totalt2 664 pr porsj178 pr stk gram
Energiprosent fra karbo15,73 %LavkarboHva betyr dette?

Fremgangsmåte:

1 porsjon gir ca 15 skiver

Tin fjørfefarse og kyllinglever. Stek kyllingleveren i smør til den er jevnt brun. Ta den opp. Fres løken til den er blank. Skrell appelsin med en potetskreller til tynne lag med skall uten det hvite på. Finhakk appelsinskallet. Hell portvin og saft og skall fra appelsinen i pannen med løk. Kok opp og avkjøl blandingen.

Skjær 1/3 av kyllingleveren i små biter og behold de andre hele. Fjern skallet på pistasj- nøttene. Rør egg, fløte, salt, pepper, timian og den avkjølte portvinsblandingen sammen med fjørfefarsen. Bland til slutt inn leverbiter og pistasjnøtter.

Kle en 1 1/2 liters aluminiumsform med baconskiver. Fyll opp med halvparten av farsen. Legg i de store leverbitene og fordel over resten av farsen. Dekk formen med aluminiumsfolie og stek i vannbad nederst i stekeovnen ved 170 °C i 1 1/2 t – 1 3/4 time. Avkjøl patéen under lett press.

Finhakk løk til sausen og surr den i smør i en panne til den blir blank. Hell på buljong og appelsinjuice og la det koke noen minutter. Jevn sausen med litt maisenna som er utrørt i litt kaldt vann. Kok opp sausen og smak den til med salt og finhakket timian. Avkjøl sausen.

Ta patéen ut av formen. Skjær den i passe tykke skiver. Anrett på forrettallerken med appelsinsaus. Pynt med en skive appelsin og en kvist frisk timian.

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Kylling.no
(Intern: 2118968208)
Kategori: Pate
Land: Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2002-05-21
Oppdatert dato:2002-05-21


Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Kyllingleverpaté med fiken.Kyllingleverpaté med fiken.
Denne retten har 257,39 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 21,58 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 14,61 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,81.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kyllingleverpaté 3.Kyllingleverpaté 3.
Denne retten har 172,85 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,79 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 12,33 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 10,29.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kyllingpate til julefrokosten.Kyllingpate til julefrokosten.
Denne retten har 151,42 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,19 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,46 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 18,34.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++




Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.