Kyllingpaté med pistasjnøtter inneholder
157 Kalorier,
6 g Karbo,
10 g Protein og
10 g Fett pr 100 gr
Kyllingpaté med pistasjnøtter har beregnet å ha følgende allergener
Egg, Melk, Spor-av-nøtter, Spor-av-Peanøtter, Spor-av-soya,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Kyllingpaté med pistasjnøtter er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere:
3544 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Kalorier og næringsinnhold i Kyllingpaté med pistasjnøtter med ingrediensene over!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Verdi pr stykke | Enhet |
---|
Kalorier | 157.08 | 4 184.56 | 278.97 | Kcal |
Protein | 9.51 | 253.34 | 16.89 | gram |
Karbohydrat | 6.18 | 164.63 | 10.98 | gram |
Kostfiber | 0.56 | 14.92 | 0.99 | gram |
Fett | 10.13 | 269.86 | 17.99 | gram |
Alkohol | 0.29 % | 7.73 | 0.52 | gram |
Mettet fett | 4.34 | 115.62 | 7.71 | gram |
Salt | 0.60 | 15.89 | 1.06 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 6.33 | Kr 168.63 | Kr 11.24 | .- |
Hele oppskriften veier | 2 664 totalt | 2 664 pr porsj | 178 pr stk | gram |
Energiprosent fra karbo | 15,73 % | Lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
1 porsjon gir ca 15
skiver
Tin fjørfefarse og kyllinglever. Stek kyllingleveren i smør til den er jevnt brun. Ta den opp. Fres løken til den er blank. Skrell appelsin med en potetskreller til tynne lag med skall uten det hvite på. Finhakk appelsinskallet. Hell portvin og saft og skall fra appelsinen i pannen med løk. Kok opp og avkjøl blandingen.
Skjær 1/3 av kyllingleveren i små biter og behold de andre hele. Fjern skallet på pistasj- nøttene. Rør egg, fløte, salt, pepper, timian og den avkjølte portvinsblandingen sammen med fjørfefarsen. Bland til slutt inn leverbiter og pistasjnøtter.
Kle en 1 1/2 liters aluminiumsform med baconskiver. Fyll opp med halvparten av farsen. Legg i de store leverbitene og fordel over resten av farsen. Dekk formen med aluminiumsfolie og stek i vannbad nederst i stekeovnen ved 170 °C i 1 1/2 t – 1 3/4 time. Avkjøl patéen under lett press.
Finhakk løk til sausen og surr den i smør i en panne til den blir blank. Hell på buljong og appelsinjuice og la det koke noen minutter. Jevn sausen med litt maisenna som er utrørt i litt kaldt vann. Kok opp sausen og smak den til med salt og finhakket timian. Avkjøl sausen.
Ta patéen ut av formen. Skjær den i passe tykke skiver. Anrett på forrettallerken med appelsinsaus. Pynt med en skive appelsin og en kvist frisk timian.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Kylling.no
(Intern: 2118968208)
Kategori:
Pate
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2002-05-21
Oppdatert dato:2002-05-21
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift