Kyllingleverpaté med fiken





Kyllingleverpaté med fiken oppskrift.
Fotograf: Eva Brænd
Legg en bit paté på toast eller en snipp godt brød og pynt med litt ripsgelé. Server som en liten appetittvekker, for eksempel med et glass sherry. Kyllingleverpaté kan også gjerne være en del av et koldtbord.

Oppskriften inneholder 256 Kalorier, 22 g Karbo, 9 g Protein og 15 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener Gluten, Melk, Spor-av-melk, Spor-av-soya, Sulfitt,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Kyllingleverpaté med fiken er: Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 1 porsjoner
100grbacon, finhakket
2stk storsjalottløk
6stkfiken
4ssbalsamicoeddik
2sssukker
500grkyllinglever
200grsmør
1dashkvernet pepper
1dashevt. litt fingersalt

Pynt :

1stkfrisk fiken
5sslitt ripsgelé/portvinsgelé
5sslitt ripsgelé/portvinsgelé
6skive(r)toast/godt brød delt i 2


Annonse



Kalorier og næringsinnhold i Kyllingleverpaté med fiken med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonVerdi pr stykkeEnhet
Kalorier256.383 916.46326.37Kcal
Protein8.98137.1811.43gram
Karbohydrat21.58329.6627.47gram
Kostfiber1.3720.931.74gram
Fett14.60223.0318.59gram
Mettet fett8.16124.6510.39gram
Salt0.639.650.80gram
Pris på oppskriftenKr 8.81Kr 134.58Kr 11.22.-
Hele oppskriften veier1 528 totalt1 528 pr porsj127 pr stk gram

Fremgangsmåte:

1 porsjon gir ca 12 skiver

Stek baconet sprøtt i en panne uten smør. Tilsett finhakket sjalottløk og fiken. La det surre et par minutter i pannen. Ha i balsamico og sukker, og kok blandingen til det ligner marmelade. Tørk av kyllingleveren og stek dem i litt smør ca. 4 minutter. Ha resten av smøret over i en kjele og klare smøret (slik at bunnfallet ligger igjen) over svak varme. Ha lever og klaret smør i en hurtigmikser og kjør til en jevn masse, tilsett kvernet pepper.

Bland leverblandingen med fikenmarmeladen. Kle en liten brødform med plastfolie og fordel massen jevnt. La kyllingleverpateen stå kaldt i 2-3 timer. Skjær pateen i skiver og dryss over litt salt. Legg en bit paté på toast eller en snipp godt brød og pynt med litt ripsgelé.

Server gjerne et lite glass sherry til.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matprat.no
(Intern: 24536)
Tilberedningstid: 60 min +
Kategori: Pate
Land: Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2016-12-09
Oppdatert dato:2016-12-09
Lesere: 3185 totalt.

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6


Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Kyllingpate til julefrokosten.Kyllingpate til julefrokosten.
Denne retten har 151,2 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,19 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,44 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 18,34.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kyllingleverpaté 3.Kyllingleverpaté 3.
Denne retten har 172,61 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,79 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 12,33 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 10,29.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kyllingleverpaté med fiken.Kyllingleverpaté med fiken.
Denne retten har 256,38 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 21,58 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 14,6 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,81.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++







Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.