Fotograf:Eva Brænd Legg en bit paté på toast eller en snipp godt brød og pynt med litt ripsgelé. Server som en liten appetittvekker, for eksempel med et glass sherry. Kyllingleverpaté kan også gjerne være en del av et koldtbord.
Oppskriften inneholder 257 Kalorier, 22 g Karbo, 9 g Protein og 15 g Fett pr 100 gr Oppskriften har følgende allergener Gluten, Melk, Spor-av-melk, Spor-av-soya, Sulfitt, Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Stek baconet sprøtt i en panne uten smør. Tilsett finhakket sjalottløk og fiken. La det surre et par minutter i pannen. Ha i balsamico og sukker, og kok blandingen til det ligner marmelade. Tørk av kyllingleveren og stek dem i litt smør ca. 4 minutter. Ha resten av smøret over i en kjele og klare smøret (slik at bunnfallet ligger igjen) over svak varme. Ha lever og klaret smør i en hurtigmikser og kjør til en jevn masse, tilsett kvernet pepper.
Bland leverblandingen med fikenmarmeladen. Kle en liten brødform med plastfolie og fordel massen jevnt. La kyllingleverpateen stå kaldt i 2-3 timer. Skjær pateen i skiver og dryss over litt salt. Legg en bit paté på toast eller en snipp godt brød og pynt med litt ripsgelé.
Server gjerne et lite glass sherry til.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Matprat.no
(Intern: 24536)
Tilberedningstid:
60 min +
Kategori:
Pate Land:
Ukjent-opprinnelse Innlagt dato:2016-12-09
Oppdatert dato:2016-12-09