Laks med smak fra Øst inneholder
155 Kalorier,
2 g Karbo,
9 g Protein og
12 g Fett pr 100 gr
Laks med smak fra Øst har beregnet å ha følgende allergener
Fisk, Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Laks med smak fra Øst er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 4,5 poeng fra 2 lesere
Lesere:
4582 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Laks med smak fra Øst!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 155.44 | 1 168.13 | Kcal |
Protein | 9.07 | 68.16 | gram |
Karbohydrat | 1.64 | 12.32 | gram |
Kostfiber | 0.50 | 3.76 | gram |
Fett | 12.40 | 93.19 | gram |
Mettet fett | 4.48 | 33.67 | gram |
Salt | 0.78 | 5.86 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 5.99 | Kr 45.01 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 3 006 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 4,22 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Vask og tørk de beinfrie laksefiletene, legg dem i en smurt form og strø på salt og pepper. Hell så over kokende vann så det dekker fisken og sett formen i ovnen ved 225 °C i ca. 35 minutter.
Saus:
Smelt smøret i en kasserolle og brun den hakkede løken i et par minutter. Strø på resten av saltet, pepperet og paprika etter smak og spe ut med litt mel.
Slå deretter forsiktig og under stadig omrøring over laksekraft som har kokt i 20 minutter. La sausen koke i 10 minutter. Tilsett rømmen og hold sausen varm til fisken er ferdig stekt. Hell sausen over og server fra formen.
Hentet fra boken Samisk mat og kultur. Skrevet av Ardis Kaspersen
Utgitt av Landbruksforlaget
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Landbruksforlaget
(Intern: 18267)
Kategori:
Ovnsrett
Land:
Norge
Fylke:
Finnmark
Nasjonal/tradisjonsrett
Innlagt dato:2004-07-18
Oppdatert dato:2004-07-18
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift