Fotograf:
Studio Dreyer-Hensley
Topp det beste med det beste: Lag ovnsbakt laks gratinert med en deilig ostesaus og toppet med den fyldige og søte smaken av pekannøtter. Et godt alternativ til helgekos også! Oppskriften inneholder
189 Kalorier,
13 g Karbo,
11 g Protein og
10 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener
Egg, Fisk, Gluten, Melk, Nøtter, Spor-av-egg, Spor-av-melk, Spor-av-soya,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Laksegrateng med sprø nøttetopping er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere:
4147 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Laksegrateng med sprø nøttetopping!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 189.37 | 1 028.37 | Kcal |
Protein | 10.78 | 58.54 | gram |
Karbohydrat | 13.48 | 73.20 | gram |
Kostfiber | 1.57 | 8.53 | gram |
Fett | 9.91 | 53.82 | gram |
Mettet fett | 3.18 | 17.27 | gram |
Salt | 0.24 | 1.33 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 8.87 | Kr 48.17 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 2 172 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 28,47 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Sett ovnen på 200 grader.
Kok opp pastaskruer i vann med litt olje som anvist på pakken. Sil av vannet når den er ferdig.
Skjær vårløk og løk i små biter.
Hell litt av pastaskruene i bunnen av en smurt ildfast form og legg laksefiletene over slik at de dekker hele formen.
Legg løk og vårløk over laksen og tilsett resten av pastaskruene.
Saus
Smelt smør og rør inn hvetemel. Spe med melk, litt om gangen.
Krydre med fiskekrydder og pepper. Kok sausen til den blir passe tykk.
Pisk eggehviten stiv og vend den inn i sausen. Hell sausen over formen til den dekker skruene.
Riv ost, strø over og sett i ovnen i ca. 15 min. Ha så over toppingen.
Topping
Smuldre opp brødskivene i en skål og rør inn eggeplomme.
Kutt pecannøtter i litt mindre biter og strø over formen sammen med brødsmulene, og rasp over litt parmesanost før du steker videre i ca. 10 minutter.
Server laksegrateng med revne gulrøtter og godt brød.
Tips:
Bruk gjerne fryste fiskefileter som tines over natten i kjøleskap.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Norges sjømatråd
(Intern: 28975)
Tilberedningstid:
40 min
Oppskriften er
middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Ovnsrett
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2013-04-05
Oppdatert dato:2013-04-05
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift