Fotograf:
Studio Adna
Risotto med reker og parmesan inneholder
83 Kalorier,
9 g Karbo,
5 g Protein og
2 g Fett pr 100 gr
Risotto med reker og parmesan har beregnet å ha følgende allergener
Egg, Fisk, Gluten, Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Risotto med reker og parmesan er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Risotto med reker og parmesan!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 82.64 | 394.77 | Kcal |
Protein | 4.76 | 22.74 | gram |
Karbohydrat | 8.63 | 41.23 | gram |
Kostfiber | 0.83 | 3.96 | gram |
Fett | 2.37 | 11.32 | gram |
Mettet fett | 0.57 | 2.72 | gram |
Alkohol | 0.87 % | | | |
Salt | 0.42 | 1.99 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 4.25 | Kr 20.30 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 1 911 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 41,77 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Hvetedeig:
Løs gjær og sukker i lunken melk. Tilsett halvparten av egget, salt og hvetemel. Bland godt til en jevn fast deig. La deigen hvile 1 time ved romtemperatur.
Slå deigen sammen og la den heve på nytt til dobbel størrelse.
Laksefyll:
Dryss litt salt over auberginen og la den ligge 10 minutter. Skyll og tørk på kjøkkenpapir som trekker vann.
Varm olje i en panne og stek aubergine, løk, hvitløk og agurk raskt.
Tilsett agurklake og kok den inn. Tilsett oregano og persille og kok forsiktig.
Ta pannen av varmen. Smak til med sitronskall, salt og pepper og avkjøl.
Tilsett laksen når blandingen er avkjølt.
Ta deigen over på bakebordet og kjevle ut til en leiv på ca 0,5 cm. Stikk ut rundinger på ca 10 cm i diameter. Pensle deigen med eggehvite og legg 1 spiseskje fyll på ene halvdelen.
Brett over den andre halvdelen slik at du får en halvsirkel. Press sammen langs kanten, men la det være et ”luftehull” på midten.
Legg over på smurt bakebrett og la heve ved romtemperatur i 30 minutter.
Pensle med eggehvite og stek ved 180 grader i ca 12 minutter.
Pensle med smeltet smør når de tas ut av ovnen. Serveres varme.
Ukha" Style Saffron Tea Broth:
Laksekraft kan kokes på laksehoder. Løs safran i vodka eller vann, varm forsiktig og la den stå og trekke. Sil fra safranen og bland væsken med laksekraften. Varm kraften til kokepunktet og tilsett finhakket persille, dill.
Alternativ:
Grønnsaker og krydder til laksen kan varieres etter hva du har. Laksekraften kan erstattes med god fiskekraft eller buljong.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Oppskriften har fått 2 poeng fra 2 lesere
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Norges sjømatråd
(Intern: 23381)
Oppskriften er
vanskelig å tilberede
Kategori:
Ovnsrett
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2007-02-03
Oppdatert dato:2007-02-03
Lesere:
5071 totalt.
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift