Web Analytics Made Easy -
StatCounter
Løvetannsalat 3 oppskrift med næringsinnhold, allergener, og pris.

Løvetannsalat 3



Plukk løvetannbladene når de er nyutsprungne og helst hvor de står skyggefullt. Når solen lyser på bladene dannes bitterstoffer, derfor er de store grønne bladene senere på sommeren svært bitre. Vet man hvor løvetannen kommer opp, kan man selv frembringe løvetannblader uten for meget bitterstoffer: Sett en kasse, eller legg en mørk plastfolie over det stedet løvetannen kommer frem. Voilá; lyse, sarte løvetannblader velegnet til salat. Men husk; det er bitterstoffene i løvetannen som er løvetannsalatens velsignelse. De både renser og virker oppkvikkende på leveren.

Oppskriften inneholder 137 Kalorier, 7 g Karbo, 2 g Protein og 11 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener Melk, Spor-av-lupiner, Spor-av-sulfitt,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Løvetannsalat 3 er: Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar


Annonse



Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 4 porsjoner
100grunge løvetannblader
1stk liteløk

Marinade:

2sstistelolje
2ssrømme
2sssitronsaft
1feddhvitløk
urtesalt
1tshonning




Næringsdeklarasjon for Løvetannsalat 3!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier136.66106.42Kcal
Protein1.651.28gram
Karbohydrat7.395.75gram
Kostfiber1.921.50gram
Fett10.748.36gram
Mettet fett2.932.28gram
Salt0.070.06gram
Pris på oppskriftenKr 13.18Kr 10.26Kroner
Hele oppskriften veier312 gr totalt gram
Energiprosent fra karbo21,63 %LavkarboHva betyr dette?

Fremgangsmåte:

Bladene og løken hakkes fint og tilsettes marinaden. Jo bitrere bladene er desto mer fristet er man kanskje til å tilsette mer honning eller annet søtningsmiddel. Men det er bedre å blande inn litt revne epler, det demper også bittersmaken.

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Helios
(Intern: 24880)
Kategori: Salat
Diett/allergi: Vegetarmat
Land: Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2008-05-20
Oppdatert dato:2008-05-20
Lesere: 5238 totalt.

Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.









Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.