Løvetannsirup inneholder
193 Kalorier,
48 g Karbo,
0 g Protein og
0 g Fett pr 100 gr
Løvetannsirup har ingen allergener
Løvetannsirup er:
Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 5,2 poeng fra 6 lesere
Lesere:
15624 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Løvetannsirup!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 193.17 | 4 017.94 | Kcal |
Protein | 0.04 | 0.83 | gram |
Karbohydrat | 48.17 | 1 001.94 | gram |
Kostfiber | 0.12 | 2.50 | gram |
Fett | 0.01 | 0.21 | gram |
Mettet fett | 0.00 | 0.00 | gram |
Salt | 0.00 | 0.00 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 0.91 | Kr 18.93 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 2 080 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 99,74 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Ha blomster og sitronskiver i en kasserolle av rustfri stål og hell over vannet. Kok opp og la småkoke i 20 minutter. Avkjøl og la det trekke til neste dag. Sil væsken fra
blomstene (disse kan brukes i supper og gryter etterpå/evt nedfryses i småporsjoner for senere bruk) og tilsett sukkeret. Kok opp og skum av. Kok inn væsken til en tyntflytende sirup som helles på varme, rene småflasker eller små glass. Små fordi sirupen lett krystalliserer når du har åpnet et glass. Brukes på desserter og iskrem, på vafler, som søtningsmiddel i urtete osv.
Inger-Lise Østmoe, kvinnen bak Norsopp AS, står også bak innholdet i NRKs "Blomstrende Nytelser", "Jenter på tur" og "Fuktig vilt og
sprøtt". Denne oppskriften ble først publisert på NRK sine nettsider i
forbindelse med et av disse programmene. Ønsker du mer informasjon
om programmene kan du gå på denne siden Naturens
Verden.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Norsopp AS
(Intern: 100063)
Kategori:
Tilbehør
Land:
Norge
Innlagt dato:2005-03-16
Oppdatert dato:2005-03-16
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift