Marokkanske pannekaker (Beghrir) inneholder
139 Kalorier,
22 g Karbo,
6 g Protein og
3 g Fett pr 100 gr
Marokkanske pannekaker (Beghrir) har beregnet å ha følgende allergener
Egg, Gluten, Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Marokkanske pannekaker (Beghrir) er:
Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 5,4 poeng fra 5 lesere
Lesere:
6973 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Kalorier og næringsinnhold i Marokkanske pannekaker (Beghrir) med ingrediensene over!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Verdi pr stykke | Enhet |
---|
Kalorier | 138.89 | 841.16 | 84.12 | Kcal |
Protein | 6.23 | 37.73 | 3.77 | gram |
Karbohydrat | 21.81 | 132.09 | 13.21 | gram |
Kostfiber | 1.17 | 7.09 | 0.71 | gram |
Fett | 2.71 | 16.41 | 1.64 | gram |
Mettet fett | 0.71 | 4.30 | 0.43 | gram |
Salt | 0.65 | 3.95 | 0.40 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 1.66 | Kr 10.05 | Kr 1.01 | .- |
Hele oppskriften veier | 606 totalt | 606 pr porsj | 61 pr stk | gram |
Energiprosent fra karbo | 62,81 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
1 porsjon gir ca 10
pannekaker
(10 stk.)
Bland semulegryn og hvetemel i en bolle. Tilsett salt, lunken melk og lunkent vann, samt sammenpisket egg. Ha i gjær oppløst i litt lunkent vann. Visp røren lett i ca 10 minutter. Ha i litt mer varm melk til du har en fløyelsaktig røre. Dekk til og la det stå til heving i ca 2 timer på et lunt sted.
Varm en stekepanne. Smør den med sammenpisket egg. Ha i røren med en sleiv eller øse og fordel utover med baksiden av sleiva. En mengde små bobler kommer til syne mens pannekaka stekes. La den ligge til den er gjennomstekt.
Legg den glatte siden ned på et rent håndkle. Ikke legg pannekakene oppå hverandre før de er avkjølt.
Når pannekakene er stekt, dyppes annenhver i smeltet smør. De legges sammen to og to. De glatte sidene skal være mot hverandre. De kan igjen varmes i en middels varm ovn i 10 minutter midt i ovnen.
Serveres varme med varm honning eller sukker. Man kan fint spise pannekakene med smeltet smør og honning uten at de varmes på nytt i stekeovnen. Kald honning kan også smøres utover.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matoppskrift.no
(Intern: 6572)
Oppskriften er
middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Pannekaker
Land:
Marokko
Nasjonal/tradisjonsrett
Innlagt dato:2003-04-12
Oppdatert dato:2003-04-12
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift