Fotograf:
Marianne
Mine mørlefser inneholder
299 Kalorier,
50 g Karbo,
8 g Protein og
7 g Fett pr 100 gr
Mine mørlefser har beregnet å ha følgende allergener
Gluten, Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Mine mørlefser er:
Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 4,6 poeng fra 16 lesere
Lesere:
28454 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Mine mørlefser!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 299.38 | 3 610.52 | Kcal |
Protein | 7.84 | 94.55 | gram |
Karbohydrat | 50.21 | 605.53 | gram |
Kostfiber | 2.90 | 34.97 | gram |
Fett | 6.82 | 82.25 | gram |
Mettet fett | 3.95 | 47.64 | gram |
Salt | 0.04 | 0.43 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 2.44 | Kr 29.43 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 1 206 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 67,08 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Pisk sammen rømme, kefir og sukker. Tilsett sirup, og ha i mel og hornsalt.
Tilsett melet litt etter litt. Arbeid ikke så mye med deigen at den blir seig.
Lefsene blir bedre jo mindre mel du har i dem.
Kjevle deigen ut og stikk runde leiver (ca 15 cm i diameter, men mine er bare 10-12 cm).
Legg dem på varm takke og stek dem pent lysebrune på begge sider.
Avkjøl. Lefsene skal være myke.
Lefsene smaker godt til ost eller marmelade og te. Du kan også legge to og to sammen
med smør, melis og kanel på. Da skjæres de i snipper.
(Jeg bruker også litt reven geitost i smørkremen).
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Marianne
(Intern: 27942)
Oppskriften er
middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Lefse
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2010-12-12
Oppdatert dato:2010-12-12
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift