Lefse med kling



Lefse med kling oppskrift.
Fotograf: Norsk Tradisjonsmat
Gode smurte lefser med kling, her i en variant frå Åfjorddalen i Sogn og Fjordane.

Oppskriften inneholder 361 Kalorier, 39 g Karbo, 5 g Protein og 20 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener Egg, Gluten, Melk, Soya,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Lefse med kling er: Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere: 4428 totalt.

Annonse



Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 1 porsjoner
2kgkveitemjøl (hold litt att på mjølet)
250grmelange margarin
2,5dlsukker
1stkegg
1literkefir
1tsnatron

Kling

6dlseterrømme
6dllettrømme
3dlkremfløte
1kgmelange margarin
1kgsukker




Kalorier og næringsinnhold i Lefse med kling med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonVerdi pr stykkeEnhet
Kalorier361.2825 152.10Kcal
Protein4.60320.25gram
Karbohydrat39.282 734.65gram
Kostfiber1.44100.25gram
Fett20.321 414.67gram
Mettet fett9.51662.08gram
Salt0.3423.77gram
Pris på oppskriftenKr 2.98Kr 207.47Kr .-
Hele oppskriften veier6 962 totalt6 962 pr porsj pr stk gram
Energiprosent fra karbo43,48 %Ikke lavkarboHva betyr dette?

Fremgangsmåte:

Denne lefsedeigen er velegna til deg som vil lære å kjevle fine leiver. Den er god å jobbe med og tåler godt litt behandling.

Lag først lefsene: Visp egget og sukkeret lett saman. Smuldre margarinen i mjølet og tilsett deretter eggeblandinga, kefir og natron. Hold gjerne litt igjen på kveitemjølet, så deigen ikkje blir for fast.

Lat deigen stå i omlag en time. Del den i omlag 20 emner. Pakk inn eller dekk til emnene mens du bakar, så dei ikkje blir tørre.
Kjevl ut emna til tynne leivar. Sett takka på middels varme, og steik lefsene – men kun på ei side! Legg leivane i stablar med steikt side mot steikt side og rå side mot rå side. Pakk dei steikte leivane godt inn slik at dei tørker minst mulig.

Så lagar du kling: Lat alle ingrediensane til klingen stå i romtemperatur i nokre timar før dei skal brukast. Start med å røre smøret i ei panne på svakaste varme. Tilsett litt og litt av rømme, fløte og sukker medan medan du rører jamt. *OBS: Smak til med sukker i klingen, til den er passe søt. Bruk omlag 1/2 til 1 kg sukker.

Om klingen skulle sprekke eller skille seg, startar du opp igjen med margarin, og tilsett litt og litt av den skilte massen. Ikkje varm klingrøra for mykje, trekk kjelen av varmen ved behov.

Så skal du smøre lefsene: Bløtt opp kjøkkenhandklede i kaldt vatten: Legg kjøkkenhandkle mellom leivane slik at dei blir mjuke og kan brettast uten å knekke. Smør kling på leivene og brett dei saman. Bruk dei finaste leivane til å smørje i og bruk dei styggaste til å rive og fylle.

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Norsk Tradisjonsmat
(Intern: 34808)
Tilberedningstid: 60 min +
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Lefse
Land: Norge
Fylke: Sogn og Fjordan
Nasjonal/tradisjonsrett
Innlagt dato:2019-11-23
Oppdatert dato:2019-11-23


Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Hardangerlefse.Hardangerlefse.
Denne retten har 331,8 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 46,04 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 13,56 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,36.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Tjukklefse fra Johanne.Tjukklefse fra Johanne.
Denne retten har 297,16 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 50,09 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,72 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,7.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Mor sine hardangerlefser.Mor sine hardangerlefser.
Denne retten har 315,97 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 48,15 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 9,69 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 1,96.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Tykklefse fra Eiker.Tykklefse fra Eiker.
Denne retten har 351,33 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 48,04 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 15,39 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Storlefse/Grytlandslefse.Storlefse/Grytlandslefse.
Denne retten har 229,04 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 32,37 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,72 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,2.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Lefse med kling.Lefse med kling.
Denne retten har 361,28 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 39,28 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 20,32 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,98.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Randesundslefse.Randesundslefse.
Denne retten har 284,93 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 43,54 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 8,49 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 1,74.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Jølstralefse.Jølstralefse.
Denne retten har 360,02 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 31,35 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 23,34 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,15.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kling lefser.Kling lefser.
Denne retten har 261,2 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 40,04 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,16 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 1,65.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Tykklefser.Tykklefser.
Denne retten har 308,08 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 50,51 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 8,34 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 1,97.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Farmors beste ostelefse.Farmors beste ostelefse.
Denne retten har 381,97 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 40,97 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 21,85 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,84.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Lefser 2.Lefser 2.
Denne retten har 427,22 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 48,53 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 23 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,86.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Byglandslefse.Byglandslefse.
Denne retten har 178,45 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 33,1 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,23 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 1,6.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Nordlandslefse 2.Nordlandslefse 2.
Denne retten har 318,42 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 49,02 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 10,54 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,38.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Mine mørlefser.Mine mørlefser.
Denne retten har 299,38 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 50,21 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,82 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,44.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++




Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.