Rør smør og sukker. Spe med mjølk og egg, og rør inn gjær. Tilsett cirka 2 kg kveitemjøl (hald at resten til utbakinga).
Veg opp leivar på cirka 95 gram. Kjevlast tynne, gjerne på eit klede.
Steikast lyse på middels varm takke.
Bløyt lefsene forsiktig før dei skal smørast.
Smørkrem
Rør melis og mjukt smør godt saman (eventuelt med vaniljesukker). Bland rømme forsiktig i.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Norsk Tradisjonsmat
(Intern: 34820)
Tilberedningstid:
60 min +
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Lefse Land:
Norge Fylke:
Hordaland
Nasjonal/tradisjonsrett Innlagt dato:2019-11-24
Oppdatert dato:2019-11-24