Farmors beste ostelefse





Farmors beste ostelefse oppskrift.
Fotograf: Kaisa Tiivel
Søt lefse med brunostfyll.

Oppskriften inneholder 381 Kalorier, 41 g Karbo, 4 g Protein og 22 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener Gluten, Melk, Spor-av-gluten,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Farmors beste ostelefse er: Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 1 porsjoner
5dlhelmelk
5dlkulturmelk
250grsmør (setertype)
250grlys sirup
3tsbakepulver
1,5kghvetemel
1kgsmør (til fyllet)
700grfin farin (til fyllet)
1tskanel (til fyllet)
200grrevet Innherredsost eller Bestemorost (til fyllet)




Kalorier og næringsinnhold i Farmors beste ostelefse med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonVerdi pr stykkeEnhet
Kalorier380.9518 729.41Kcal
Protein4.31211.90gram
Karbohydrat40.972 014.29gram
Kostfiber1.0551.62gram
Fett21.971 080.16gram
Mettet fett14.00688.31gram
Salt0.5225.47gram
Pris på oppskriftenKr 2.84Kr 139.63Kr .-
Hele oppskriften veier4 917 totalt4 917 pr porsj pr stk gram

Fremgangsmåte:

Til deigen:
Smelt smør og sirup og avkjøl. Hell melka i en stor bakebolle. Rør ut hornsalt i melka og la hvile i fem minutter (det vil ese en del).
Ha bakepulveret i melet. Rør to kopper av melet ut i melka (dette for at smøret ikke skal danne klumper i den kalde melka).
Rør ut smør/sirup blandingen i melka. Rør så i hvetemel til deigen har konsistens som en fin bolledeig.
Ta hvetemel på bordet og lag emner, cirka seks centimeter lange. Sett emnene kaldt med plast over i cirka to timer. Da blir den lettere å kjevle ut.

Utbaking:
Bruk hvetemel til utbaking.

Sett takka på 7

Ha mer mel på bordet, klapp emnet litt ned, ta litt mer mel på emnet og kjevle ut. Snu leivene to til tre ganger under utkjevlingen. Leiven skal være tynn. Siste gangen du snur skal det ikke være mer mel under leiven. Legg leiven på takka – skal bli små blærer på leiven og stekesiden skal ha en fin farge. Dette går veldig fort.

Legges mellom to gaskluter med plast utenpå den igjen. Dette for at lefsa skal holde seg myk, mens fyllet lages.

Fyll:
Disse lefsene smøres på den stekte siden.
Til fyllet skal smøret være noe mykere enn romtemperert. Rør smør og fin farin lyst og luftig. Tilsett kanel og revet ost og pisk videre til en fin krem. Smør lefsene mens de er lunkne. Smør langs midten av lefsa slik at når kantene brettes inn fra siden, så dekkes fyllet. Smør litt fyll på en av sidene, legg sammen til en fin firelags lang leiv.

Legges i plastpose og fryses med en gang. Jeg legger to leiver i posen. Det skal være så lite luft som mulig i posen. Kan oppbevares i tre til fire måneder i fryseren. De tiner lett i plast på kjøkkenbenken.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Norsk Tradisjonsmat
(Intern: 34807)
Tilberedningstid: 60 min +
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Lefse
Land: Norge
Fylke: Nordland
Nasjonal/tradisjonsrett
Innlagt dato:2019-11-23
Oppdatert dato:2019-11-23
Lesere: 246 totalt.

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6




Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Eidsberglefse.Eidsberglefse.
Denne retten har 197,13 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 33,96 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,63 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,13.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Lefser 2.Lefser 2.
Denne retten har 425,12 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 48,53 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 23,04 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,86.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Nordlandslefse 2.Nordlandslefse 2.
Denne retten har 318,2 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 49,02 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 10,76 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,38.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Lefser fra Skien.Lefser fra Skien.
Denne retten har 188,88 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 28,74 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,18 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 1,7.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Tykklefser.Tykklefser.
Denne retten har 308,21 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 50,51 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 8,63 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 1,97.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Tante Karis Bløytelefser.Tante Karis Bløytelefser.
Denne retten har 346,43 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 46 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 14,61 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,32.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Søte mørlefser.Søte mørlefser.
Denne retten har 317,05 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 46,59 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 11,03 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,45.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Petras lefser.Petras lefser.
Denne retten har 293,18 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 46,75 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 8,12 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 1,79.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Mørlefse 2.Mørlefse 2.
Denne retten har 317,05 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 46,59 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 11,03 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,45.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Tjukklefse fra Johanne.Tjukklefse fra Johanne.
Denne retten har 297,14 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 50,09 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,94 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,7.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kling lefser.Kling lefser.
Denne retten har 258,47 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 40,04 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,21 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 1,65.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Sigdalskling 2.Sigdalskling 2.
Denne retten har 367,23 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 37,86 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 21,75 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,37.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Marilefse.Marilefse.
Denne retten har 270,33 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 38,81 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 10,71 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,16.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Tykklefse fra Eiker.Tykklefse fra Eiker.
Denne retten har 351,18 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 48,04 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 15,54 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Mor sine hardangerlefser.Mor sine hardangerlefser.
Denne retten har 315,33 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 48,15 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 9,93 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 1,96.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++







Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.