Fotograf:
Melk.no
Serveres sammen med smørkrem. Oppskriften inneholder
228 Kalorier,
32 g Karbo,
6 g Protein og
8 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener
Gluten, Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Storlefse/Grytlandslefse er:
Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Storlefse/Grytlandslefse!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 228.16 | 744.02 | Kcal |
Protein | 6.06 | 19.76 | gram |
Karbohydrat | 32.37 | 105.56 | gram |
Kostfiber | 2.03 | 6.62 | gram |
Fett | 7.82 | 25.50 | gram |
Mettet fett | 4.73 | 15.42 | gram |
Salt | 0.05 | 0.18 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 2.20 | Kr 7.17 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 2 609 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 56,74 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Bland sammen mel og melk til en god deig. La deigen hvile noen timer.
Del deigen i 20 emner og kjevle hvert emne tynt ut. Stek lefsene på den ene siden og legg dem etterhvert oppå hverandre. Dekk lefsene med et klede og legg et lett press oppå.
Rye eller klining
Rør sammen fløte, melk, mel og hornsalt til en ganske tykk røre. Den skal være så tykk at mønsteret blir synlig når du smører det på lefsen. Smør rye/klining på kald lefse. Bruk en slikkepott og smør det utover og lag deretter mønsteret med krina. Dette er et redskap som lager riller i ryen, akkurat som en grov kam. Mønsteret på disse lefsene skal gå litt på skrå.
Legg lefsene tilbake på varm takke til ryen er helt tørr. Eller stek lefsen på 225 °C til ryen har stivnet.
Oppbevar lefsene tørt med lett press på.
Servering av storlefse
1. Bløt lefsene ved å skylle dem lett i kaldt vann og legg dem deretter i fuktige håndklær til de er myke.
2. Rør like deler meierismør og sukker lyst og lett og smør det på "vrangen" av lefsene.
3. Brett inn to av sidene mot midten.
4. Smør smørkrem på det som er brettet inn.
5. Brett sammen på langs en gang til.
6. Klipp opp i pene biter.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Melk.no
(Intern: 28539)
Tilberedningstid:
60 min +
Oppskriften er
middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Lefse
Land:
Norge
Nasjonal/tradisjonsrett
Innlagt dato:2013-11-05
Oppdatert dato:2013-11-05
Lesere:
11893 totalt.
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift