Sigdalskling 2



Sigdalskling 2 oppskrift.
Fotograf: Norsk Tradisjonsmat
Tradisjonsrik smurt lefse fra Sigdal i Buskerud.

Oppskriften inneholder 367 Kalorier, 38 g Karbo, 5 g Protein og 22 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener Egg, Gluten, Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Sigdalskling 2 er: Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere: 1963 totalt.

Annonse



Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 1 porsjoner
4stkegg
1literkefir
1literseterrømme
1,5kghvetemel
1kgmeierismør
1kgsukker




Kalorier og næringsinnhold i Sigdalskling 2 med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonVerdi pr stykkeEnhet
Kalorier367.4820 842.58595.50Kcal
Protein4.66264.307.55gram
Karbohydrat37.862 147.3361.35gram
Kostfiber1.3274.872.14gram
Fett21.641 227.3735.07gram
Mettet fett13.59770.7922.02gram
Salt0.2413.520.39gram
Pris på oppskriftenKr 3.37Kr 191.14Kr 5.46.-
Hele oppskriften veier5 672 totalt5 672 pr porsj162 pr stk gram
Energiprosent fra karbo41,21 %Ikke lavkarboHva betyr dette?

Fremgangsmåte:

1 porsjon gir ca 35 lefser

Pisk eggene lett sammen og tilsett rømme og kefir. Pisk til røra blir klumpfri. Ha i mel til passe deig, mellom 1,5 – 2 kg.
Del deigen i cirka 35 emner. Kjevle tynt og stek på takke. Legg de ferdigstekte leivene i klede med plast over, så de holder seg myke til de skal smøres.
Smør klingen med en blanding av meieirsmør og sukker på halve leiven. Klingen brettes sammen og deles i snipper.

Tips
Bland litt fint rugmel sammen med hvetemelet. Da ryker ikke leiven så lett når den skal legges på takka.

Denne oppskrifta ble sendt inn av Sigdal Bygdekvinnelag til Norges Bygdekvinnelags oppskriftstafett i 2012.
I boka «Tradisjonsmat og kultur i Sigdal og Eggedal» – utgitt av Folkemusikksenteret i Buskerud i 1999, i samarbeid med blant andre bygdekvinnelaga i Sigdal og Eggedal – kan vi lese at kling stadig er på gjestebudsborda. Til riktig god kling brukte man gjerne en kopp med smult og en kopp med rømme til en pott mjølk eller saup.
Det var om å gjøre å være rask til å få klingen under et plagg etter steikinga. Den måtte holde seg varm til den skulle smøres, for om den var kald ble den sprø og vond å smøre. Lefse ble til «kling» først når den var smørt.
Fra gammalt av var det bare smør de klinte (smurte) med, og de brukte fingrene til det. Men smøret hadde lett for å bli «kladdint» på den måten, så det blei gjerne til at de brukte en «jonge» – en bordkniv til det. På slutten av 1800-tallet begynte de å ha sukker på klingen i tillegg.

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Norsk Tradisjonsmat
(Intern: 34829)
Tilberedningstid: 60 min +
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Lefse
Land: Norge
Fylke: Buskerud
Nasjonal/tradisjonsrett
Innlagt dato:2019-11-25
Oppdatert dato:2019-11-25


Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Tante Karis Bløytelefser.Tante Karis Bløytelefser.
Denne retten har 349,23 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 46 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 14,57 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,32.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Marilefse.Marilefse.
Denne retten har 269,66 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 38,81 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 10,56 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,16.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kling lefser.Kling lefser.
Denne retten har 261,2 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 40,04 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,16 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 1,65.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Mor sine hardangerlefser.Mor sine hardangerlefser.
Denne retten har 315,97 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 48,15 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 9,69 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 1,96.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Jølstralefse.Jølstralefse.
Denne retten har 360,02 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 31,35 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 23,34 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,15.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Bløtlefser fra Løvøy.Bløtlefser fra Løvøy.
Denne retten har 282,08 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 57,06 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,12 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 1,62.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Byglandslefse.Byglandslefse.
Denne retten har 178,45 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 33,1 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,23 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 1,6.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Lefser 2.Lefser 2.
Denne retten har 427,22 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 48,53 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 23 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,86.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Eidsberglefse.Eidsberglefse.
Denne retten har 196,22 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 33,96 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,4 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,13.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Sigdalskling 2.Sigdalskling 2.
Denne retten har 367,48 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 37,86 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 21,64 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,37.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Tjukklefse fra Johanne.Tjukklefse fra Johanne.
Denne retten har 297,16 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 50,09 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,72 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,7.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Hardangerlefse.Hardangerlefse.
Denne retten har 331,8 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 46,04 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 13,56 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,36.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Storlefse/Grytlandslefse.Storlefse/Grytlandslefse.
Denne retten har 229,04 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 32,37 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,72 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,2.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Lefse med kling.Lefse med kling.
Denne retten har 361,28 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 39,28 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 20,32 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,98.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Farmors beste ostelefse.Farmors beste ostelefse.
Denne retten har 381,97 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 40,97 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 21,85 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,84.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++




Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.