Fotograf:
Esten Borgos
Nigiri sushi er kanskje mest kjent som en risball med en skive laks på toppen, men den kan varieres. I denne oppskriften er risen toppet med sardiner og gressløk. Oppskriften inneholder
155 Kalorier,
31 g Karbo,
5 g Protein og
1 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener
Fisk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Nigiri sushi med sardiner er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere:
2806 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Nigiri sushi med sardiner!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 155.08 | 316.56 | Kcal |
Protein | 4.68 | 9.55 | gram |
Karbohydrat | 30.61 | 62.48 | gram |
Kostfiber | 1.02 | 2.08 | gram |
Fett | 1.32 | 2.69 | gram |
Mettet fett | 0.25 | 0.51 | gram |
Salt | 2.25 | 4.60 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 9.76 | Kr 19.92 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 817 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 78,95 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Kok ris slik framgangsmåten i oppskriften sushiris forklarer, eller følg anvisning på pakken.
Rør sukker og salt i riseddik til alt er oppløst. Når risen er avkjølt heller du litt av eddikblandingen over risen og vender den inn. Pass på at risen ikke blir for fuktig, prøv deg derfor fram med litt om gangen.
Ta sardiner ut av oljen og la dem renne av seg på tørkepapir.
Når du skal lage risballene starter du med å fukte hendene med vann, så risen ikke kleber på fingrene.
Ta en porsjon med sushiris, bruk gjerne en spiseskje så får du like store risballer hver gang.
Form risen til en oval ball.
Legg litt wasabi på risballen og legg så sardinen over.
Form biten ved å presse langs sidene og på toppen slik at risen og sardinen fester seg til hverandre.
Dryss finhakket gressløk på nigiribitene og legg pent på et fat.
Server med soyasaus, wasabi og syltet ingefær.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Norges sjømatråd
(Intern: 31113)
Tilberedningstid:
20-40 min
Oppskriften er
middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Sushi
Innlagt dato:2014-01-29
Oppdatert dato:2014-01-29
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift