Nigiri sushi med sardiner



Nigiri sushi med sardiner oppskrift.
Fotograf: Esten Borgos
Nigiri sushi er kanskje mest kjent som en risball med en skive laks på toppen, men den kan varieres. I denne oppskriften er risen toppet med sardiner og gressløk.

Oppskriften inneholder 155 Kalorier, 31 g Karbo, 5 g Protein og 1 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener Fisk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Nigiri sushi med sardiner er: Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere: 2806 totalt.

Annonse



Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 4 porsjoner
8stkhermetiske sardiner, i olje
8dlsushiris
1,5sssukker
1tssalt
0,5dlriseddik
2ssgressløk

Tilbehør

soyasaus, lys
wasabi
ingefær, syltet




Næringsdeklarasjon for Nigiri sushi med sardiner!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier155.08316.56Kcal
Protein4.689.55gram
Karbohydrat30.6162.48gram
Kostfiber1.022.08gram
Fett1.322.69gram
Mettet fett0.250.51gram
Salt2.254.60gram
Pris på oppskriftenKr 9.76Kr 19.92Kroner
Hele oppskriften veier817 gr totalt gram
Energiprosent fra karbo78,95 %Ikke lavkarboHva betyr dette?

Fremgangsmåte:

Kok ris slik framgangsmåten i oppskriften sushiris forklarer, eller følg anvisning på pakken.
Rør sukker og salt i riseddik til alt er oppløst. Når risen er avkjølt heller du litt av eddikblandingen over risen og vender den inn. Pass på at risen ikke blir for fuktig, prøv deg derfor fram med litt om gangen.
Ta sardiner ut av oljen og la dem renne av seg på tørkepapir. Når du skal lage risballene starter du med å fukte hendene med vann, så risen ikke kleber på fingrene.
Ta en porsjon med sushiris, bruk gjerne en spiseskje så får du like store risballer hver gang. Form risen til en oval ball.
Legg litt wasabi på risballen og legg så sardinen over.
Form biten ved å presse langs sidene og på toppen slik at risen og sardinen fester seg til hverandre.
Dryss finhakket gressløk på nigiribitene og legg pent på et fat.
Server med soyasaus, wasabi og syltet ingefær.

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Norges sjømatråd
(Intern: 31113)
Tilberedningstid: 20-40 min
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Sushi
Innlagt dato:2014-01-29
Oppdatert dato:2014-01-29


Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Maki sushi med sardiner.Maki sushi med sardiner.
Denne retten har 124,49 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 23,05 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,37 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,29.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Nigiri sushi med sardiner.Nigiri sushi med sardiner.
Denne retten har 155,08 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 30,61 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,32 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 9,76.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++




Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.