Web Analytics Made Easy -
StatCounter
Nøtteterrine med saus cumberland oppskrift med næringsinnhold, allergener, og pris.

Nøtteterrine med saus cumberland



Nøtteterrine med saus cumberland inneholder 245 Kalorier, 13 g Karbo, 5 g Protein og 18 g Fett pr 100 gr
Nøtteterrine med saus cumberland har beregnet å ha følgende allergener Egg, Gluten, Melk, Nøtter, Soya, Spor-av-melk, Spor-av-Peanøtter,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Nøtteterrine med saus cumberland er: Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar


Annonse



Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 6 porsjoner
250grløk
2ssolje
250grsopp - helst kantareller eller andre ville sopp
250grnøtter, blandet
100grsmuldret fullkornsbrød
2tssalt
2tssoyasouce
Friskkvernet pepper
1stk storegg
1dashLitt smør eller olje til formen (1 l.)

Saus cumberland:

2ssfinstrimlet appelsin- og sitronskall
3ssripsgele
3ssripsgele
0,5dlportvin
0,5dlappelsinsaft
1sssitronsaft
Cayennepepper




Næringsdeklarasjon for Nøtteterrine med saus cumberland!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier244.51483.56Kcal
Protein5.3510.58gram
Karbohydrat13.1726.05gram
Kostfiber3.476.86gram
Fett17.6634.93gram
Mettet fett1.703.36gram
Alkohol0.65 %
Salt1.432.83gram
Pris på oppskriftenKr 9.60Kr 18.99Kroner
Hele oppskriften veier1 187 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Hakk de skrelte løk fint og Svitsj dem i olje 4 min. Tilsett de rensede, hakkede sopp og Svitsj akkurat 3 min. Hell blandingen i en skål. Halvdelen av nøttene blendes til mel, resten hakkes grovt. Hell nøttene i skålen og tilsett brødsmuler, salt og soyasaus, krydre med pepper og rør egg i tilsist. Hell farsen i den smurte form og press den godt sammen med baksiden av en skje. Legg få skiver tynthøvlet smør på og bak terrinen 50-60 min. ved 175 gr. La terrinen hvile 10 min. i formen. Skal den serveres lunken serveres den i formen. Ellers avkjøles den helt i formen, deretter den med litt hell(!) kan vendes ut og skjæres i skiver.

Til sausen kokes appelsin- og sitronstrimlene et par minutter i vann. Smelt ripsgele i portvin, rør fruktsaft og de avdryppede strimler i og krydre med cayennepepper. Sett sausen kaldt minst to timer og pisk den igjennom akkurat før serveringen.

Tips:
Servér terrinen med en salat av finsnittet julesalat med appelsinfileter og grovhakkede valnøtter og evt. ovnsbakte poteter.

Terrinen kan holde seg et par dager i kjøleskabet, men bør ikke serveres kjøleskapskald.

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Ukjent kilde
(Intern: 26384)
Kategori: Terrine
Diett/allergi: Veganer
Land: Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2009-09-10
Oppdatert dato:2009-09-10
Lesere: 2095 totalt.

Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.









Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.